kniha » Pád
chce si přečíst 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 6
70%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Pád

Rogelio J. Pineiro

Pád

Kategorie: sci-fi

originální název: The Fall
originál vyšel: 2015

vydání: Baronet (web) 2016

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
MartinJ  | **** 20.11.2016 00:51

Zmínka Marťana je sice pouhý reklamní trik, Marťanovi se kniha ani trochu nepodobá a asi i bude cílit na trochu jiné publikum, ale i tak rozhodně stojí za přečtení. Je tam sice trochu vědy, ale hlavní slovo má akce a bojový výcvik hlavního hrdiny Jacka Taylora. Ale vejde se tam i láska a dokonce i náznak sváru lásky a povinnosti.

V některých recenzích se můžete dočíst, že zejména druhá část je čistá akční jízda, ale tenhle názor já vůbec nesdílím. Od začátku až do konce jsou akční scény vyvážené s ostatními částmi knihy a ani na chvíli neotravují.

Hodně zajímavý nápad je přeskakování mezi dějovými liniemi a dimenzemi, kdy máte chvíli problém se zorientovat, což je ale evidentně autorův záměr a u mě rozhodně přispěl spíše k zajímavosti knížky, ne k mojí zmatenosti.

Knihu rozhodně mohu doporučit, má dobrý nápad, svižný děj i sympatické hrdiny.

trudoš  | *** 25.11.2017 07:54

Jednoduché akční béčko, které pracuje s tématem paralelních světů, naneštěstí nijak zásadně originálně, až prakticky vůbec. Hlavní premisa příběhu spočívá v motivu vojáka za nepřátelskou linii, ve světě, který je jako ten jeho, ale zároveň jiný. Všichni mu jdou po krku a on se kromě záchrany sebe sama snaží zachránit i svou vlast, protože paralelní zlouni chystají podrazáckou invazi.
Kladem románu je gradace, která šlape jako dobře promazaný kulomet. Od první stránky nasadí Rogelio Pineiro svižné tempo a v průběhu vyprávění se neohlíží ani na logiku jednání, ani na technické detaily. Vše je podřízeno spádu, aby se čtenář ani na minutku nenudil. Slabinou pro mě ovšem byl prvoplánový hrdina, ten nejchytřejší, nekrásnější, nejsilnější a nejšlechetnější voják, kterého jen americká armáda našla. Blé.
Takže ano, jako adrenalinová střílečka perfektní, čekáte-li méně fantastiky a více akce. Jen ten sladký konec si autor mohl odpustit, působí to, jako kdyby příliš často sledoval Poštu pro tebe.



WebArchiv - archiv českého webu