kniha » Lucky Starr a oceány Venuše
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 36
hodnotilo: 21
76%
Lucky Starr a oceány Venuše

Isaac Asimov

Lucky Starr a oceány Venuše

série: Lucky Starr
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi

originální název: Lucky Starr and the Oceans of Venus
originál vyšel: 1954

vydání: Železný 1999

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
avatar2  | *** 19.06.2008 20:57

Docela dobrá luckystarrovka – tj. odlehčený Asimov, určený pro mladší čtenáře než jsou příznivci Nadace nebo série o robotech. Najdeme tu klasickou detektivní zápletku, nezbytné množství luckystarrovské (tj. spíš mazané než brutální) akce a trochu toho poučování o fyzice. Prostě klasický Asimov pro mladé, který nenadchne ani neurazí.

Const.ex  | ***1/2 20.03.2009 15:01

Po prvních dvou dílech je tato „knížečka“ (126 stran)docela příjemným překvapením. Pokud to tedy nebudete brát moc vážně..

P.S. Pro příznivce Futuramy a především „Hyp-no-thoad“ povinost.

Phoenix  | **** 31.10.2013 18:26

Kvalitou zpracování dosahuje třetí díl na nastavenou laťku, takže čte se to dobře, má to spád, nejsou tu logické chyby atd. Výtku mám k samotnému rozuzlení knihy. Že za všechno můžou nějaké žáby (i když jsou z Venuše) mi přišlo už moc přitažené za vlasy, čímž se pro mě příběh stal neuvěřitelným a tak nějak to zkazilo jinak dobře sepsaný běh událostí.

trudoš  | **1/2 22.04.2017 23:21

Opět jednoduchá kosmičárna, tentokrát však s nepřítelem trochu přitaženým za vlasy. Motiv inteligentních žab by možná fungoval v nějaké staré epizodě Star Treku, ale tady vyprávění spíš jen neúmyslně shazuje do parodické roviny. A to se ani nezaobírám podivností, že žabky odhalil až Lucky Starr, zatímco všichni obyvatelé Venuše žili léta v naprosté nevědomosti.
Ovšem hnidopichové jsou tu od toho, aby bylo v pekle čím topit, takže další výtky si odpustím. Pravdou je, že těch šedesát let se podepsalo pouze na autorově hravé fantasii, která se dostala do střetu se smutnou realitou. Zatímco v roce 1954 byla Venuše ještě stále velkým tajemstvím s neomezenými možnostmi, dnes už je to pouze drobná přehřátá tečka někde na jihozápadní straně oblohy a šmitec. Umění Isaaca Asimova spočívá v moci přetrhat tyhle astrofyzikální hranice, pročež okna podvodnímu dobrodružství na druhé planetě od Slunce zejí dokořán. Ve výsledku oddechovka, jejíž prazákladní kouzlo nezestárne ani za dalších šedesát let.

ippokorny  | nehodnoceno 11.08.2017 13:31

Cesta_na_Venuši



WebArchiv - archiv českého webu