kniha » Lesní lišky a další znepokojivé příběhy
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 9
79%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Lesní lišky a další znepokojivé příběhy
Sestavil/i:

Lenka Fárová

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy

Antologie finských fantastických povídek

Kategorie: fantasy - antologie

vydání: Pistorius & Olšanská (web) 2016

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
idle  | **** 08.06.2016 22:15

Velká část finské fantastiky se drží při zemi, a podobný model následují i povídky v tomto výběru – žádné lítání vesmírem, ale blízká budoucnost nebo setkání s podivným tvorem, jen drobná odchylka od našeho světa. Přitom se každá povídka „odchyluje“ jiným způsobem, takže i když žádná mezi ostatními nevyčuhuje, nesplývají ani do jedné masy.

Dohromady pár příjemných kapek do mého zkoumání finské literatury.

quinnet  | ***1/2 04.03.2019 15:07

Zaujímavý projekt, kde sa spojilo pár ľudí, študujúcich fínštinu a prinieslo nám výber poviedok, ktorých spája heslo „Fínske podivno“. Oceňujem veľmi podrobný rešerš fínskej fantastickej literatúry, kde na moje prekvapenie zaznelo aj meno slovensky /Alexandra Salmela/ žijúcej v tejto severskej krajine. Nemôžem povedať, že by ma niektorá z poviedok výnimočne oslovila, ale na druhú stranu si človek rozšíri obzory aj o tento poddruh fantastickej literatúry. Klasické SF je zastúpené len jednou poviedkou, zvyšok textov ohýba našu realitu iným spôsobom. Zaujali ma najmä Čarodejná kolíska /zašiť sa na noc do jutového vreca, to je nápad!/, Lesné líšky /pekne napísané, dobrá atmosféra/ a Temná záhuba… /temná lykantropia plus zaujímavá mágia/.

Gaarq  | **** 06.07.2019 20:00

finské podivno je docela originální, možná místy může působit až samoúčelně, ale tím trpí i new weird. co je nové, to jsou náměty, tu zajímavější, tu méně, ale přinášející neokoukané kulisy a umožňující nahlédnout za jiné opony. rozhodně zajímavý a chvályhodný editorský i nakladatelský po­čin.



WebArchiv - archiv českého webu