kniha » Krajina kanibalov
má v knihovně 7
hodnotilo: 17
62%
Krajina kanibalov Více vydání = více obálek.

Mark E. Pocha

Krajina kanibalov

Kniha vyšla i pod názvem:
Země kanibalů
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: horor - sci-fi

vydání: Hydra (web) 2016; Carcosa (web) 2021

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
mato_klerik  | *** 27.05.2016 16:30

Nebudem sa tváriť, že ide o zázrak, ale v rámci svojho subžánra i ambícii, je to výborné čítanie. Aj napriek klasickej kanibalskej schéme je kniha svižná a uveriteľná. Keď máte dobré postavy, utiahnete bez problémov aj lineárny príbeh bez nejkých extra zvratov…

GeRony  | **** 12.10.2016 12:11

Suhlasim, ze postavy su velmi dobre vykreslene a vieryhodne, aj ked troska klisoidne :) To sa vsak tak trochu ocakava. Inak je kniha velmi svizna, brutalna a zanecha neprijemnu pachut po poslednej stranke. A tak to ma byt!

tiradentes  | ***1/2 27.06.2018 12:45

Začiatok bol na môj vkus trochu pomalý a nezáživný, za čo mohli hlavne nemastné-neslané dialógy a trochu infantilné správanie postáv. Ale potom? Uf!!! Masaker! Znesiem veľa, ale od polovice knihy sa miestami ozval žalúdok a mal som sto chutí zatvoriť oči, akoby som sledoval film. Fakt neodporúčam slabším povahám. Tie silnejšie smelo do toho!!!

trudoš  | **1/2 12.03.2022 10:12

Mark E. Pocha nepřekvapil. Dává čtenářům to, o čem je přesvědčen, že po tom touží, přičemž případná žánrová i literární pravidla zcela hází za hlavu. Tenhle styl má něco do sebe, chcete-li se bavit pouze tím, jak jedni ubližují druhým, a to pokud možno tím nejodpornějším způsobem, co vám fantazie nabídne. Víc však Země kanibalů bohužel nenabízí. Zápletka nemá daleko ke Krtečkově cestě za novými kalhotkami; představíte-li si tedy, že ho na konci rozebere čáp, namísto toho, aby se stal magnátem textilního průmyslu. Postavy jsou navíc vesměs nesympatické, takže jim všechnu ty „nepříjemnosti“ v podstatě přejete. Co jsem však nepochopil, byly drobné dějové odbočky v první třetině, jež si dokážu vysvětlit pouze jako důsledek impulzivního psaní.
Přes všechny mé výhrady ovšem musím uznat, že se Země kanibalů v rámci survival splatterpunku povedla. Z některých popisů se mi dělalo právě tak špatně, jak autor zamýšlel. Nebere si servítky a už vůbec nezná slitování, ať už se čtenářem nebo s hrdiny.



WebArchiv - archiv českého webu