kniha » Dexter v temnotách
má v knihovně 3
hodnotilo: 2
70%
Dexter v temnotách Více vydání = více obálek.

Jeff Lindsay

Dexter v temnotách

série: Dexter
díl v sérii: 3

Kategorie: horor

originální název: Dexter in the Dark
originál vyšel: 2007

vydání: BB art (web) 2008; BB art (web) 2010


SERIE: Dexter
[3] Dexter v temnotách
Informace / Anotace ke knize: Dexter v temnotách

Jeden z nejsympatič­tějších sériových vrahů-mstitelů čelí svému nejsilnějšímu protivníkovi… Zlu tak hroznému, že vyděsí dokonce i Dexterova vnitřního netvora – a málem ho připraví i o smysl pro humor. To vše vás čeká v tomto zvráceně vtipném a temně fascinujícím románu.
Je zlo živoucí? Doktor Jerry Halpern se to pokouší zjistit v rámci své průpravy na velký doktorát. Mezitím se Dexter Morgan potýká s několika nepříjemnostmi, které na něj dolehly – v neposlední řadě jde i o plánování svatby s Ritou, aby dovršil svůj převlek za hodného hocha. Pak však Dexe coby policejního analytika povolají k případu: jeden z Halpernových studentů je nalezen upálený, zneužitý a bez hlavy (zjevně jde o oběť nějakému dávnému božstvu) – a Dexter si uvědomí, že se může jednat ještě o někoho daleko zvrácenějšího, než je on sám. Brzy se zdá, že Temný společník v Dexterově hlavě prchl a ukryl se. A když něco takhle vyděsí vašeho přátelského sériového vraha ze sousedství, víte, že jde o něco vážného… A jak kolem Halperna a Dextera krouží smrt, ukazuje se, že je to velmi osobní; zejména když má teď Dex rodinu, kterou musí chránit. Dexter si postupně uvědomuje, že nevlastní děti s ním nejspíš sdílejí jeho mimořádného koníčka – fascinaci smrtí. Dokáže jim pomoci usměrnit jejich touhu po krvi, tak jako on ovládá tu svou? Ale aby se to Dexterovi podařilo, musí se vyrovnat s jedním zmrzačeným seržantem z minulosti, a co je ještě důležitější: musí zůstat naživu…

Bizarní, ironické a báječně zábavné: Dexter v temnotách sestupuje ještě hlouběji do mysli jedné z nejpůsobivějších postav současné románové tvorby. Skvělé tvůrčí schopnosti Jeffa Lindsaye dosahují v jeho zatím nejskvělejším románu plného rozletu.

 



WebArchiv - archiv českého webu