kniha » Kalamita
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 11
hodnotilo: 19
73%
Kalamita Více vydání = více obálek.

Brandon Sanderson

Kalamita

Kniha vyšla i pod názvem:
Katastrofa
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Zúčtovatelé
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - dospívající

originální název: Calamity
originál vyšel: 2016

vydání: Talpress (web) 2016; Slovart (SK) 2019


Komentáře:
snop  | ***1/2 08.08.2016 21:29

O neco horsi, nez predchozi dily, alespon se mi zda (coz ale muze byt tim, ze jsem to cetl v cestine). Kazdopadne stale dobre a ocenuji, ze i ukoncene, jakkoli konec je ponekud prekotny a jeste do posledni chvile jsem si myslel, ze to bude mit jeste jeden dil. Akce fajn, napady taky, jenom obcas uz to bylo jako by odflaknute.

trudoš  | ***1/2 01.09.2018 20:41

Přestože má jít o vrchol trilogie, stavba příběhu je víceméně podobná předchozím dvěma dílům. Na začátku si aktéři určí cíl, a toho se snaží až do posledního okamžiku dosáhnout, což jim opět zabere takřka čtyři sta stran. Proto, aby to čtenáři nebylo málo, přihodí Brandon Sanderson v závěru ještě deset stránek souboje navíc, při kterém celé to dobrodružství jaksepatří zakončí. Jestli mi to přijde málo? No ano, maličké zklamání se vskutku dostavilo, vzhledem k tomu, že tři velcí záporáci si vysloužili každý po jedné knize, a pak ten největší ze všech je odbyt v průběhu několika odstavců. A to ještě plantážnickým chvatem zvaným morálka.
Ale k čertu s hnidopišstvím, tohle je čtení pro mládež, a je tomu plně uzpůsobeno. Navíc se tým hrdinů konečně ustálil, díky čemuž je zápletka výrazně přehlednější a teenagerský humor funkční ve své bezprostřednosti. Poprvé mě však autor skutečně zklamal nepropracovaností světa a finálním naivismem, který jinak akční sérii spíš ublížil, než nějak pomohl.



WebArchiv - archiv českého webu