kniha » Nedej se
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 4
83%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Nedej se Více vydání = více obálek.

Rainbow Rowell

Nedej se

série: Simon Snow
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: Carry On
originál vyšel: 2015

vydání: Yoli (CZ) (web) 2016; Yoli (CZ) (web) 2023

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Gwilian  | ****1/2 12.10.2016 22:52

Nedej se je zcela jistě parodie. Naráží hlavně na Harryho Pottera a spoustu dalších světů (Doctor Who, upíři…), ale zároveň zvládá jít svojí cestou a přinést napínavý příběh, což se u většiny parodií moc nestává. Postavy jsou sympatické, ale zárověň na zabití (jestli si pamatujete Harryho z 5. dílu, tak asi nějak tak)a rozhodně zajímavé. Největší předností je čtivost. Nevadí, že to chvílema nedává smysl, nebo že se někdo chová krajně nelogicky, kniha táhne dál a přihazuje další skvělé hlášky. No, co, je to takové lehčí čtivo. Akorát konec bych si představovala dosti jinak, je znát, že autorka najednou nevěděla co s tím. Přesto můžu knihu jenom doporučit, zejména pokud zrovna nehledáte filosofické hlubiny.

snop  | **** 14.11.2016 13:38

Neřekl bych, že jde vyloženě o parodii, ačkoli parodické prvky to samozřejmě má. Jeto prostě lehký příběh, braný s nadsázkou. Velmi příjemně čitelný, s několika zajímavými zvraty, které nechci moc spoilovat, nicméně dokážu si představit, že někdo po jednom z nich knihu znechuceně odloží. Což by byla škoda.

Příběh je trochu jednodušší, pointa člověku dojde mnohem dříve, než hrdinům, ale to není nic proti ničemu, protože koneckonců o tu pointu zas tolik nejde.

Fajn jednohubka.



WebArchiv - archiv českého webu