kniha » Záhady starej pevnosti
hodnotilo:
0%
Záhady starej pevnosti

Jozef Repko

Záhady starej pevnosti

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

vydání: Osveta - Martin 1991


Informace / Anotace ke knize: Záhady starej pevnosti

Siedmaci, dvojčatá Tomáš a Marek Halinovci, a ich o rok mladšia sestra Petra žijú v osamelej horárni pod vrchom Drapír. Keď sa dozvedia, že ich odvekí rivali macháčovci našli na kopci kovové ozdoby a nástroje zo stredoveku, zahlásia to v okresnom muzeu. Vyslaná archeologička objaví v jame zachovane mužské rameno s mečom. Privolaní príslušníci VB však nájdu len práchnivé kosti.
Súrodenci pri podrobnejšej prehliadke miesta objavia kužeľ zo zvláštneho kovu, ktorý sa pred nimi vznesie k oblohe ako raketa.
Chlapcom nikto neverí, utŕžia hodne posmechu od spolužiakov i v dedine. Situácia sa ešte väčšmi skomplikuje, keď sa stanú svedkami dramatických udalostí v živole obyvatelov opevneneho hradiska zo 4 storočia pred n.l.
Udalosti dostavajú prudký spád. Záhadny kužeľ (vesmírna sonda vyspelejšej civilizácie) sa vracia na svoje miesto, v dedine sa oblaví neznámy „čudný“ muž, zanevysvetliteľných okolností nájdu mrtvého srnca atd.
Kto by nebol zvedavý, ako súvisí vzbura v pevnosti na Drapíre s ďalekou kozmickou civilizáciou? Odhalia súrodenci Halinovci tajomstvo?

 



WebArchiv - archiv českého webu