kniha » Hlasy a hvězdy
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 27
hodnotilo: 35
89%
Hlasy a hvězdy Více vydání = více obálek.

Vilma Kadlečková

Hlasy a hvězdy

série: Mycelium
díl v sérii: 5

Kategorie: sci-fi

vydání: Argo (web) 2016; Argo (web) 2023

odkazy: 6x [recenze]


Komentáře:
idle  | ****1/2 28.01.2017 16:50

Sakra, potřebuju další díl.

Když jsem se na začátku knihy brodila několikastránkovým popisem Lucasova vnitřního (no… víceméně vnitřního) boje, tak trochu jsem se obávala, že tohle bude díl, kde se budeme nimrat v pocitech a dění si necháme na později.

Není tomu tak. Naopak se toho odehraje docela dost, jak mezi postavami, tak v celosvětovém dění, a v závěru to začne vypadat, že už se možná přece jenom blíží něco jako poslední díl.

V tuhle chvíli je mi fakt líto, že nemůžu pokračovat ve čtení dřív, než to všechno zapomenu. :)

Vlask  | ****1/2 05.02.2017 10:32

Akce nebo kosmických událostí se téměř nedočkáte, ale přesto je tento díl velmi čtivý. City a ostatní zpomalovadla se nekonají. Místo toho tu máme spousty zákulisních příprav a bojů. I ty ovšem dokážou být hodně poutavé, když se to umí.....

Clarice  | ***** 21.06.2020 21:39

Nemám tušení, co zapříčinilo, že jsem tenhle díl nekomentovala, když jsem ho četla. Asi nějaká vnější síla :), řekla bych. Něco jako Pinkyn náhodný styk s telepatií, když se sdílením Lucasova transu dostala do kratinkého styku s lodními znaky. Pak přišlo zapomnění, poznání odeznělo. Napiš komentář :), nabádalo mě cosi, ale vzdalovalo se to tak rychle, jak plynuly vteřiny normálního času. A pak se to vrátilo a hebkými prstíky mě to šimralo na zátylku. Našeptávalo to neodbytně: otoč se a podívej se pravdě do očí :). Mám dojem, že koupel v myceliové lázni už nemůže být lepší. O to víc se těším na dokončení. Ale obávám se, že ledová sprcha, která pak s poznáním konce přijde, bude horší než teplota kousek od absolutní nuly vesmírné prázdnoty.

Jo, hlasy a hvězdy :). Je hezké, že už invalidní důchod mám, protože šílenství můžu maskovat :). Ale co vy ostatní?

dworkinn  | **** 01.03.2024 17:16

Po vydání posledních dílů čtu celé od začátku… no je to šichta :D Na tomhle dílu mi vadí, jak z ničehož nic je spousta věcí, které byly super tajné a přístupné jen zasvěceným, naprosto bězných. V předchozích dílech měla církev všechno totálně pod palcem, „Tlix“ se ani nedalo najít na síti a najednou se běžně i v médiích mluví o protonaci, Lodích(!), Aurigiánské herezi.. Pinky přes noc zcela změní osobnost… Čte se to pořád dobře, i když děj nikam moc nepádí, ale tahle nekonzistence s předchozími díly mě rozčiluje.



WebArchiv - archiv českého webu