kniha » Barevné vody
hodnotilo:
0%
Barevné vody Více vydání = více obálek.

Tanya Stewner

Barevné vody

Kniha vyšla i pod názvem:
Farebné vody
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Alea dívka moře
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: Alea Aquarius - Die Farben des Meeres
originál vyšel: 2016

vydání: Fragment (CZ) (web) 2016; Fragment (SK) (web) 2017; Fragment (CZ) (web) 2022; Fragment (SK) (web) 2022


Informace / Anotace ke knize: Barevné vody

Alea už konečně ví, proč se celý život cítila tak jiná. Narodila se v moři, stejně jako její matka, jejíž záhadné zmizení ji stále trápí. Nevyřešených otázek je však víc. Proč je podmořský svět jako bez života? A žije na zemi víc lidí, jako je ona? Také Lennox nepřestává přemýšlet nad tím, zda i on pochází z moře. Společně s ostatními kamarády z Alfa cru vyráží k tajemnému jezeru Loch Ness. Najdou tam odpovědi, nebo je čeká zklamání?


Alea už konečne vie, prečo sa celý život cítila iná. Je morská panna, rovnako ako bola jej matka. Tá ju pred jedenástimi rokmi na brehu mora odovzdala neznámej žene a bez stopy zmizla. Matkino záhadné zmiznutie však nie je jediná vec, ktorá Aleu trápi. Prečo je podmorský svet ako bez života? Mal by byť plný rýb a hýriť farbami! A žije na svete viac ľudí, ako je ona, alebo je jediná, posledná?

Takisto Lennox neprestáva premýšľať nad tým, či je aj on morským človekom. S Aleou k sebe cítia akúsi zvláštnu príťažlivosť.

Alea a jej priatelia z Alfa cru vyrážajú k tajomstvami opradenému jazeru Loch Ness. Nájdu tu odpovede na svoje neľahké otázky alebo ich čaká sklamanie?

 



WebArchiv - archiv českého webu