kniha » Čtvrtý hrob pod nohama
má v knihovně 3
hodnotilo: 5
84%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Čtvrtý hrob pod nohama

Darynda Jones

Čtvrtý hrob pod nohama

série: Charley Davidsonová
díl v sérii: 4

Kategorie: humorná - romantika - urban fantasy - detektivní - duchové

originální název: Fourth Grave Beneath My Feet
originál vyšel: 2012

vydání: Beta (web) 2016


Komentáře:
Vlask  | ****1/2 17.12.2016 09:50

Tento díl se opravdu povedl. Ubylo sice podstatně humoru (nebojte, občas se zasmějete) a s tím naštěstí i erotických scén (dámy bez obav, NĚCO tam zbylo). Zato autorka šlápla na plyn akce i napínavosti. Čte se to na jeden zátah a i FBI se bude divit, kolik případů se stihlo vyřešit za jeden den.....

trudoš  | ****1/2 09.05.2017 05:33

„Když si začneš dobírat smrt, musíš počítat s kosou.“
Darynda Jonesová prostě válí. Svou hrdinku tentokrát zbavila veškerých zábran (tedy ne, že by Charley po předchozím díle nějaké zbyly) a nechává jí potýkat se s nepěknou posttraumatickou stresovou poruchou. A tak, když tohle střelené soukromé očko komunikující si vesele s duchy, přijme nový případ psychologické manipulace, víc problémů nakonec vyvolá, než urovná. Ale to by nebyla Charley, aby se do toho nevrhla po hlavě a za pomoci bezprostředního humoru nedostala zločince tam, kam patří – do hrobu.
Čtvrtý díl je zase o chlup lepší, protože přes všechnu jeho bláznivost funguje ústřední zápletka poměrně slušně. Jistě, děj je pořád spíš vedlejším produktem zábavných eskapád, než tím hlavním, co určuje směr jízdy, ale ke svému cíli bezesporu míří. Zamrzelo jen oživení vedlejší postavy, které hlavně zpočátku působí jako podpásovka. Na druhou stranu, autorka na tom poměrně zajímavě zapracovala zase v jiných ohledech, takže vlastně proč ne.



WebArchiv - archiv českého webu