kniha » Bláznivý měsíc
má v knihovně 5
hodnotilo: 7
77%
Bláznivý měsíc

Stanley G. Weinbaum

Bláznivý měsíc

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

originální název: Flight on Titan

vydání: Polaris (web) 2016


Let na Titan
Bláznivý měsíc
Mohyla vykoupení

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: Bláznivý měsíc

Je to příběh starý jako svět – měli se rádi, a tak se vzali, jenomže brzy zjistili, že k životu jsou kromě lásky třeba i peníze, a aby je získali, musí opustit domov a vydat se až tam, kam Slunce skoro nedosvítí – do ledového pekla Titanu, kde mají šanci získat za pokročilou pozemskou technologii hezké duhové korálky. Pokud je dřív nesežerou povětrní nožodraci nebo nedostanou roupi.

Obchodovat se svéráznými domorodci na Io je zase zaručená cesta do blázince, zpestřená občasnými záchvaty deliria a bojem s patnáct centimetrů vysokými krysolidmi, kteří ukradou všechno, co není přibité. Snadné to nemá ani pilot rakety na Europě; v jejích hlubokých údolích sice může s trochou štěstí získat srdce zlatovlasé závodnice i najít dost chutných místních forem života, jakmile ho ale začne honit maniak s automatickou pistolí, vzduchoprázdno, které od sebe jednotlivá údolí odděluje, mu dost zkomplikuje život.

Trojice povídek od jednoho ze zakladatelů moderní science fiction, který vymyslel Sluneční soustavu se všemi jejími planetami a měsíci mnohem lepší, než doopravdy je.

 



WebArchiv - archiv českého webu