kniha » Stín strachu
hodnotilo:
0%
Stín strachu

Jan Křovák

Stín strachu

Kategorie: fantasy

vydání: Beletris (web) 2016


Informace / Anotace ke knize: Stín strachu

Fantasy, v níž nechybí nic, co mají milovníci tohoto žánru tak rádi – zajímavý svět, barvitá dobrodružství hrdinů, velké bitvy, intriky, čest i zrada.

Talarga je kontinentem, který leží na stejné planetě jako Středozemě, takže i zde žijí kromě lidí také elfové, trpaslíci, půlčíci (hobiti) a skřeti. Kromě nich však Talargu obývají také rasy, o kterých se u Mistra Tolkiena nic nedočteme – nepříliš početní gnómové a dryády, ovšem, jak se zdá, hlavním problémem jsou barbarští uakariové.

Pro některé talaržany je Středozemě pouhou pohádkou či mýtem, jiní ji berou za kontinent sice reálný, ale tak velmi vzdálený, že nemá smysl se jím příliš zabývat. Ještě navíc když mají tolik vlastních starostí…

Vzhledem k tomu, že na poměry v Talarze již dlouhé věky nedohlížejí ani Valar ani maiar či nějaká obdoba Bílé Rady, museli si tamější obyvatelé pomoci sami. Tak vznikl před staletími Řád Strážců, osob s mimořádnými schopnostmi, které jsou povinny je využívat ve prospěch ostatních a pro všeobecné blaho.

Jenže před více než jedním stoletím mladý Strážce jménem Thorus dospěl k názoru, že jeho Řád je naopak zlem, které je třeba ze světa vymýtit. Spojil se s uakarii a své někdejší druhy začal systematicky vyvražďovat.

Paprsek naděje vysvitne v okamžiku, kdy se zrodí hned dva noví Strážci – jedním z nich je syn krále Gorna Bolt, druhým obyčejný vesnický chlapec Berethor, který je hlavním hrdinou tohoto příběhu. Sotva sedmnáctiletý Berethor se i svými mentory musí vydat na dlouhou a velmi nebezpečnou cestu, ovšem ani les Zabulon není tak bezpečným útočištěm, jak by se původně mohlo zdát…

 



WebArchiv - archiv českého webu