kniha » Mise, která musela selhat
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | má v knihovně 60
hodnotilo: 39
72%
Koupit knihu:
Minotaur
Mise, která musela selhat Více vydání = více obálek.

Shigor Birdman

Mise, která musela selhat

Kategorie: sci-fi - military

vydání: Palmknihy (web) 2003; Wolf Publishing (web) 2005

odkazy: 2x [recenze], 1x [e-book]


Komentáře:
malarkey  | **** 05.12.2006 22:47

Edice Pevnost kniha č. 3 – Mise, která musela sehnat. Spíše komorní příběh, jedné skupinky přeživších vypráví nejen o tom, co se stalo po ztroskotání na prazvláštní planetě, ale nakonec se neobvykle vyhrotí nečekanou zápletkou a zajímavým vyvrcholením celého příběhu což mě velice příjemně překvapilo. 8/10

shpina  | *** 05.01.2007 10:18

Podobné jako Fabianovi Mariňáci. První polovina až 2/3 knihy vysoce čitelné. Pak ale autor začal děj kombinovat a vůbec nacpat do děje více děje :) příběh tak ztrátil na akčnosti a plynulosti.

Glumino  | **** 14.04.2009 09:12

Svižné, peprné a čtivé… Připomíná mi to staré dobré „Vetřelce“. Skvělý zástupce military!

Jakub Ehrenberger  | *1/2 09.11.2009 22:18

Sci-fi zrovna moc nečtu, ale je to spíš kvůli mé zálibě v jiných žánrech, nic proti vesmírným příběhům nemám. Tenhle počin českého autora Shigora Birdmana mě však příliš nenadchl. Nejen, že jazykové prvky ve většině případů nefungují, ale samotný děj není nic moc.
Elitní lidská bojová jednotka pod vedením majora Nowaka je nucena s tajným a velmi vzácným nákladem přistát na vzdálené planetě plné nepřátel. Je třeba přežít, pořádně to nepřátelům nandat a utéct. To vše samozřejmě v uvedeném pořadí.
Samotný příběh je místy nelogický a má spíše tendenci stagnovat. A tak se pořádné akce a hlavně zábavy čtenář dočká až ve chvíli, kdy se majoru Nowakovi podaří z planety dostat. Poslední třetinu knihy bych se odvážil označit jako strhující, ale ta předehra před ní trvá příliš dlouho. Když navíc z charakterů stojí za zmínku snad jen ruský zabiják Igor…



WebArchiv - archiv českého webu