kniha » Aokigahara: Les sebevrahů
chce si přečíst 2 | má v knihovně 1
hodnotilo: 2
50%
Aokigahara: Les sebevrahů

Jeremy Bates

Aokigahara: Les sebevrahů

série: Nejděsivější místa světa
díl v sérii: 1

Kategorie: horor

originální název: Suicide Forest
originál vyšel: 2014

vydání: XYZ (Albatros Media) (web) 2017

odkazy: 1x [info], 1x [recenze]


Komentáře:
gokudo  | ** 29.04.2017 13:44

Klasicka vybijecka typu „Hory maji oci“ nebo „Po sezone“ zasazena do exotickeho Japonska. Kniha ktera chvilemi prekvapi popisem lesa Aokigahara, ale vetsinou znechuti stereotypy toho nejhorsiho razu a jeste blbejsim koncem.

trudoš  | *** 13.04.2018 22:25

Čtivý, přesto dost tuctový horor, jehož název vypovídá o obsahu vše podstatné. Jeremy Bates se vlastně ani nesnaží překvapit a zápletku vede tou nejvíc očekávanou cestou. Parta výletníků ve strašidelném lese tak brzy vezme za své, což ovšem zaskočí pouze a jedině je. Naneštěstí je složena z poměrně nesympatických osobností, takže jejich postupné vybíjení berete spíš jako bonus, při vší té nudě. Což je druhá stránka věci. Čtyři sta padesát stran je na podobnou vyvražďovačku moc, o to víc, že prakticky tři čtvrtě vyprávění nepřekvapí absolutně ničím, máte-li alespoň základní ponětí o filmech Záhada Blair Witch a Hory mají oči.
Finále ovšem vynahradilo všechnu předchozí nespokojenost. Jak jsem se bál, že to autor uhraje do roviny nevysvětlitelného tajemství, tak z toho vybruslil docela se ctí, kdy hrdinové přejdou do ofenzívy a příběh začne konečně směřovat někam jinam, než do masokombinátu. Za což si u mě román vysloužil lepší průměr, i když je to hodně na hraně a zavírám při tom obě oči.



WebArchiv - archiv českého webu