kniha » Moře štítů
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Moře štítů

Morgan Rice

Moře štítů

série: Sága Čarodějův Prsten
díl v sérii: 10

Kategorie: fantasy

originální název: A Sea of Shields
originál vyšel: 2013

vydání: Google Play 2016


Informace / Anotace ke knize: Moře štítů

Gwendolyn a Thorovi za mocných znamení narodí dítě. S novorozeným synem se Gwenin i Thorův život mění jednou provždy a spolu s ním i osud celého Prstenu.
Thor nemá na výběr a musí se vydat hledat svou matku. Opustí tedy svou ženu i dítě a vyrazí na další cestu, na které opět bude záviset osud celého Prstenu. Než vyrazí, prožije společně s Gwendolyn nejvelkolepější svatbu v dějinách rodu MacGilů, a také začne s budováním nové Legie. Jeho trénink s Argonem se prohlubuje a nakonec se mu dostane cti, o které celý život jenom tajně snil – je pasován na rytíře a přijat do řad nejskvělejšího řádu Stříbrných.

Gwendolyn se vzpamatovává z narození syna, odchodu manžela i smrti své matky. Celý Prsten se znovu hotoví ke královskému pohřbu. Mezi Gwendolyn a Luandou tam dojde k definitivní rozmíšce, která v budoucnu přinese katastrofální následky. Argonovo proroctví neustále zní v Gwenině mysli, a ona si je stále vědoma přímého nebezpečí, jež Prstenu hrozí. To ji pobízí pokračovat ve svých plánech na záchranu svých lidí v případě, že se ta katastrofa stane skutečností.

Erec obdrží zprávy o nemoci svého otce a je povolán zpátky na domovský hrad na Jižních ostrovech. Alistair se k němu na jeho cestě přidá. Nadále pokračují v plánech společné svatby. Kendrick hledá svou dávno ztracenou matku a je šokován tím, co objeví. Elden a O’Connor se vrátí do svých rodných vesnic a zjišťují, že věci už nejsou takové, jaké si je pamatovali. Conven mezitím ve smutku za ztraceného bratra stále více propadá temnotě. Steffen nečekaně potkává lásku, zatímco Sandara překvapí Kendricka tím, že opustí Prsten a vrátí se zpátky do Impéria.

Reece se, sobě navzdory, zamiluje do své sestřenice. Když na to přijdou Tirovi synové a její bratři, rozpohybují velké zrádcovské spiknutí. Matus a Srog se snaží udržet Hořejší ostrovy na uzdě, ale když potom Selese odhalí celou aféru těsně předtím, než dojde ke svatbě, hrozí, že kvůli Reecovým skrytým vášním vypukne na Hořejších ostrovech válka. McCloudská strana Prstenu je rovněž velmi nestabilní a i tam následkem Bronsonovy slabé vlády a Luandiných bezohledných zásahů hrozí rozpoutání občanské války.

S Prstenem na pokraji dalšího válečného dramatu objevuje Romulus v Impériu novou formu magie, která by možná mohla zničit Štít jednou provždy. Uzavře smlouvu s temnými silami a získá tak moc, kterou ani Argon nedokáže zastavit. Dostává se tak na jistou cestu ke zničení nenáviděného Prstenu.

 



WebArchiv - archiv českého webu