kniha » Vzestup draků
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Vzestup draků

Morgan Rice

Vzestup draků

série: Králové a čarodějové
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Rise of the Dragons
originál vyšel: 2014

vydání: Google Play 2015


Informace / Anotace ke knize: Vzestup draků

Kyra, 15, sní o tom stát se známým bojovníkem, stejně jako její otec, i když je jedinou dívkou v tvrzi, plné chlapců. Svádí vlastní souboj s tím, aby se jí podařilo porozumět její vzvláštní dovednosti, tajemné vnitřní síle, a uvědomuje si, že je jiná, než ostatní. Je před ní skrýváno tajemství o jejím narození a o věštbě, do které je zahalena, a tak se snaží přijít na to, kým vlastně je.

Když Kyra dospěje a místní Lord se rozhodne, že se jí zmocní a odvede si ji, její otec ji chce provdat, aby ji tak zachránil. Ale Kyra odmítá a vydá se na svou vlastní cestu do nebezpečného lesa, kde se setká se zraněným drakem – a podnítí tak celou řadu událostí, které navždy změní celé království.

Patnáctiletý Alec se zatím obětuje pro svého bratra, místo kterého se nechá naverbovat a je odvezen na voze směrem k Plamenům, zdi z ohně, která je sto stop vysoká a která brání vstupu armádě skřítků z východu. Na druhé straně království se žoldnéř Merk pokouší opustit svou temnou minulost a přejít přes les až k Věži, aby se tam stal Hlídačem a pomohl strážit Ohnivý Meč, magický zdroj síly království. Ale skřítkové se chtějí k Meči také dostat – a připravují ohromnou invazi, která má královstí navždy zničit.

 



WebArchiv - archiv českého webu