kniha » Paní půlnoci
chce si přečíst 1 | má v knihovně 2
hodnotilo: 2
70%
Paní půlnoci Více vydání = více obálek.

Cassandra Clare

Paní půlnoci

Kniha vyšla i pod názvem:
Polnočná dáma
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Temné lsti
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Temné lsti 1-3 BOX

Kategorie: fantasy

originální název: Lady Midnight
originál vyšel: 2016

vydání: Slovart (CZ) 2017; Slovart (SK) 2017

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Lokina  | ***** 10.09.2017 22:00

Už dlouho jsem laškovala s myšlenkou přečíst si Nástroje smrti. Když se mi naskytla příležitost přečíst si Paní půlnoci, vůbec jsem neváhala. A kniha o dalším příběhu ze světa lovců stínů, se mi strašně zalíbila. Příběh byl poutavý, napínavý a magický svět nefilim, démonů a kouzel mě dokázal upoutat tak, že jsem kolem nic jiného nevnímala. Emma mi přišla jako správňácká hrdinka, pro mě byla sympatická, měla bojovnou duši a kousek drzosti a pro své blízké by udělala cokoliv. Co mi přišlo líto, byl ten konec, kdy učinila za mě těžké rozhodnutí, protože jí k tomu vedla nevyhnutelná a nebezpečně vyhlížející pravda. Jen mi stačí doufat, že to autorka nějak vyřeší, protože Emma a Julián by pro mě tvořili tak hezký, stabilní a milý pár. Už teď se nemohu dočkat dalšího dílu a já se zase ponořím do úžasného světa lovců stínů. A abych si ten čas zkrátila, přečtu si Nástroje smrti, protože tahle kniha mě přesvědčila, že je to jistá záruka kvalitní a uchvacující četby.

Methat  | ** 23.07.2020 20:42

Túto knihu som si kúpil kvôli vysokému hodnoteniu a kladným recenziám. Až neskoro som si všimol, že je to young adult, takže nič pre mňa, no chcel som zistiť, prečo je táto séria taká dobrá.

Keďže je to pre deti a mládež, celé je to také hlúpučké, hrdinovia sa chovajú natvrdlo a v kuse od začiatku sa riešia vzťahy. Hlavná línia s vyšetrovaním je až na druhej koľaji a fakt by stačilo si prečítať posledných cca 50 strán. Kniha má 600 strán, z toho prvých 400 by som vyškrtal. Zo začiatku ma štvali rozkúskované rozhovory ale bolo to preto, pretože autorka veľa vecí vysvetľovala kvôli predchádzajúcej trilógii, ktorá z tohoto sveta zišla. Preto za každou jednou vetou je polovica strany informácii a dialóg sa nedá čítať. Aj tak je drtivá väčšina rozhovorov o vzťahoch a pocitoch a nič sa nedeje, dej stojí na mieste.

Posledných cca 200 strán mi to už začalo trochu pripomínať Hlídku od Sergeja Lukjaněnka, no potom ma vrátila do reality milostná scénka. Pre mladé dospievajúce dievčatá skvelá kniha, pre ľudí hľadajúcich dobré a normálne fantasy odpad. Ale vedel som, do čoho idem.

Inak vzťah Emmy a Juliána dosť predvídateľný, stačí si prečítať anotáciu a budete vedieť, že sa to bude točiť dokola ako telenovela. A Emma je vraj skúsená lovkyňa patriaca k najlepším lovcom svojej generácie, pritom skoro odpadne pri pohľade na jednu mŕtvolu… Ach jaj…



WebArchiv - archiv českého webu