kniha » Slyším tě všude
chce si přečíst 4 | má v knihovně 8
hodnotilo: 11
80%
Slyším tě všude

Connie Willis

Slyším tě všude

Kategorie: sci-fi

originální název: Crosstalk
originál vyšel: 2016

vydání: Metafora (web) 2017

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] Dilvermoon (editor) 10.04.2018 09:32  

@Romison[2]: Hele, u Lokiny zřejmě hrála velkou roli romantika, romantika a pak zase romantika, kterou tam našla. I podle mého názoru jde o knihu spíše pro ženskou část publika, ať už si to čtenářky uvědomují nebo ne. Je to prostě tam a je to v nich :-) Mně tedy také úplně nesedla, v tom s tebou souhlasím, ale jde o velkou výjimku v díle Connie W. Ostatní tři romány, co se tu objevily v češtině, řadím hodně vysoko. U Crosstalk mám problém v tom, že chybí její typický humor a styl je podobný jako jinde, ovšem sám o sobě nestačí. Chce to atraktivnější kulisy. Ať už období moru, bombardování Británie nebo tamtem prvek v Rokli, který nemohu jmenovat, neboť by šlo o spoiler nejspoilerovatější a v podstatě zločin na budoucích čtenářích.

 [5] idle (editor) 05.04.2018 10:38  

@Romison[4]: Já nevím, co je normální, normální je nuda, ne? :) Každej člověk je jinej. Ten její přítel byl prostě namachrovanej alfa samec, vysoko v hierarchii, za to jsou vždycky plusový body, spousta ženských na to bere nebo jim chvilku trvá, než to prokouknou, s tím se smiř. A že lidi lžou nebo zamlčují věci? To je taky vcelku běžný.

Ta romantická linka sama o sobě není nic originálního (ony romantické linky jsou obvykle dost podobné, na originální člověk narazí málokdy), mě tady bavily hlavně dialogy, kontrast mezi tím, co si člověk myslí a co říká nahlas, a tak.

 [4] Romison 05.04.2018 00:32  

@idle[3]: ti prisly ty postavy normalni? :) hlavni hrdinka divna uplne, a to z nich jeste nejlepsi :) jestli takhle zensky premejslej, tak potes koste :) jeji pritel ani nevim proc byl jeji pritel. Celou dobu tam kazdej lze jak muze, bez toho by ten pribeh pak ani nebyl. Proste postavy a logika pribehu pak divny. Ale u Lokiny to nadseni z ty lasky a prechodu z uzasnaka na divnyho geeka, ze ji to tak nadchlo :) to me zaujalo, pac mi tam chybi ta uveritelnost tech postav :)

 [3] idle (editor) 04.04.2018 22:27  

@Romison[2]: Hele mě to taky bavilo velmi, a to už nejsem žádné mládě. Ale jestli ti od Connie Willis nesedly ani jiné knihy, tak to je asi marné, její styl asi nesedne úplně každému.

 [2] Romison 04.04.2018 22:11  

@Lokina: mohu se jen zeptat prosimte kolik je ti let, ze te ta kniha tak nadchla?

 [1] idle (editor) 06.09.2017 22:31  

KeBe, pro tebe tohle asi není, ale napiš si do deníčku, že se v příběhu vyskytuje devítiletá holka, která má ráda zombie filmy. :)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu