kniha » Já, Gowery
chce si přečíst 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 21
79%
Já, Gowery

Vladimír Šlechta

Já, Gowery

série: Všechno na Mars - Oggerd
díl v sérii:

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka - postkatastrofická

vydání: Brokilon (web) 2017

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
snop  | **** 23.08.2017 08:26

Gowery, Oggerd a nakonec i ten psychopat Hal Hargo jsou prostě sympaťáci a jejich příběhy mají něco, co bych nazval poetikou lidskosti. Takové svěráčisko české fantastiky, ten Šlechta ;-) Tedy až na tu protiimigrantskou linku, ale holt jak píše i autor sám na konci, každá doba má své strašáky a někdo tu apokalypsu způsobit musel.

Gulath  | ** 25.08.2017 09:20

Zatial najslabsia kniha zo serie. Obsahuje 3 poviedky, ktorych kvalita ma stupajucu tendenciu (teda aspon dufam ze to som sa ja casom neprisposoboval kvalite poviedok). Zaroven su zial z rozlicnych obdobi Oggerdovskeho cyklu. Keby ich bolo viacero, slo by to celkom fajn, takto ako samostatna kniha sa to relativne narocne cita.

Svarec  | *** 28.09.2017 14:16

Zklamání. Tři povídky z různých období, které spolu nijak nesouvisí a některé navíc navazují na jiné texty, což činí četbu dost matoucí. Děj všech tří příběhů by šel shrnout tak, že se někam jde, tam se střílí a je konec. Šlechta nikdy nebyl nějaká vysoká literatura, ale čekal bych od něj přecijen něco víc. Neznat již hrdiny a svět z minula, asi bych vůbec netušil, o co jde a dost bych se nudil. Narozdíl od gulatha si myslím, že povídky mají sestupnou tendenci, respektive první dvě dobré a třetí slabá. Jinak ve třetí povídce jsem poprvé v životě narazil na „continuity error“, kdy Gowery někomu věnuje svou pistoli a o několik stran dále z ní zase střílí (přičemž z předchozí textu vyplývá, že má jen tu jednu).



WebArchiv - archiv českého webu