kniha » Devět dní
chce si přečíst 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 10
69%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Devět dní

Zuzana Strachotová

Devět dní

série: Devět dní
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

vydání: Fantom Print (web) 2017

odkazy: 5x [recenze], 1x [web]


Komentáře:
Clarice  | **** 21.06.2020 23:00

Audio: Pavel Soukup čte příjemně, tempem „tak akorát.“ Pěkný svět. Líbila se mi představa asfaltových cest mizejících v lesním podrostu. Divná růžová bouře a hromada polo-známých rostlin a živočichů (vlkuma je výborná, chci kresbu :)). Nedá mi to – vlk a puma? To je ono? To musela být šlupka, že umožnila páření psovitých a kočkovitých šelem :). Mazec :).

Líbilo se mi dokonce i rozdělení společnosti a zprávy, hlásané Citadelou, vsunuté do děje. Autorka tak krásně a jednoduše nastínila situaci každodenního života společnosti, (popravy vždycky zaberou) :). Zákaz umění (trochu to připomínalo Equilibrium). Zamlouvaly se mi i různé zdravotnické vychytávky jako ze Star Treku :). Nevadilo to.

Skvělý byl též začátek – honička, část v jeskyni, důvod, proč Seru v Citadele „potřebují.“ Náboženští fanatici nikdy neměli takovou moc, jak si sami mysleli a problémy na jejich straně písečku mě bavily. Chování některých „představených“ už ne. V jisté chvíli byli na ránu. A fakt nevím, jestli je to chyba, ale když se někdo jmenuje třeba Antonius, tak mi rve ucho skloňování stylem „viděl jsem otce Antoniuse, dal jsem to Antoniusovi.“ To je vážně správně?

Nebavila mě hlavní hrdinka, její (v sedmadvaceti) pubertální manýry a nevyzrálost. Šátek, který si nechá, i když ho může někdo poznat? To už jsem si povzdechla.

Hlavní hrdina byl od počátku „trochu jiný,“ ale chyběl mi uvěřitelný důvod, proč jim to v Citadele nevadilo, když každou odlišnost trestali minimálně smrtí.

Líbilo by se mi dozvědět se víc o světě, i když tuším, mám ráda maličkosti, jejich historii a nástin budoucnosti. Nemůžu za to :), ráda se hrabu v detailech.

Jako prvotina to není vůbec špatné, mladistvým slečnám se to bude moc a moc zamlouvat. Druhý díl si poslechnu, pokud bude audio.



WebArchiv - archiv českého webu