kniha » Jádro
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 17
hodnotilo: 23
73%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Jádro

Peter V. Brett

Jádro

série: Démonská série
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy

originální název: The Core
originál vyšel: 2017

vydání: Triton (web) 2018

odkazy: 1x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Methat  | ** 24.10.2018 19:55

Piaty diel a zakončenie celej fantasy ságy sa pre mňa tiahlo a knihu som niekoľkokrát odložil. Tak ma nebavila. Autor napísal na konci, že mal cez 1000 strán, z ktorých vyhodil cca 300 strán. Ja by som vyhodil ešte prvých 400 strán, čo bola len vata. Brett má talent písať o ničom stovky strán. Pritom píše veľmi dobre, no stále dookola.

Prvé dva diely boli pre mňa najlepšie a odporučil by som ich každému, kto má rád fantasy. Autor to mal ukončiť tretím dielom, v ktorom by sa sústredil na hlavnú líniu. V piatom diele ma ani iná, než hlavná línia nezaujímala. A zakončenie celej série sa mi nepáčilo. Posledná kapitola s kojením, akože wtf?!

minduton  | *** 03.05.2019 18:27

Bezpochyby nejslabší díl celé pentalogie, která má počínaje 3. dílem klesající tendenci. 2/3 knihy je vata a i bitvy s jadrnci jsou pořád dokola to samé. Autor má celou řadou zadních vrátek zaděláno na sequel, ale ten popravdě ani číst nechci.

Madam Brbla  | *** 18.06.2019 08:15

Další fantasy sérii mám za sebou, chvála Everamovi! Byla to dlouhá cesta, kterou jsem neměla problém zdolávat vysokým tempem, protože Brett je dobrý vypravěč s darem uplést z hovna bič. Ale poslední díl mě nutil ke spěchu nikoliv dějovými zvraty či zájmem o hojnost postav; poháněla mě vidina osvobození, až mé oči prolétnou závěrečnou stránkou.
Už toho bylo prostě moc: nadbytek těhotných ženských, kojenců a batolat, příliš mnoho jmen a lidí se superschopnostmi. Z neustále se opakujících frází o potřebě hledat střed, ohnout se ve větru jako palma, případně o tom, že něčí čest či sláva nezná hranic, jsem měla nutkání třískat čelem do momentálně nejbližší tvrdé plochy. A rozhodně by neuškodilo ubrat řečí o krasijských ženách, zasouvajících kopí do pochvy, zatímco jejich severské protějšky věčně šplhají na peň. Vůbec se pan spisovatel podezřele často zaobírá penisy a současně se k dotyčným orgánům (a jejich poddaným nositelům) chová velmi surově, zvrhle, prostě FUJ!… Hasik je jeden z nejodpudivějších charakterů, s jakými jsem se v literatuře setkala, kam se hrabou jadrnci.
„Jádro“ mělo své silné momenty, na rozsah této knihy jich bylo bohužel málo a celý román na mě působil roztříštěným, nevyrovnaným dojmem. Zřejmě nejsem jediná, kdo chtěl mít tenhle cyklus z krku, zacyklený pan spisovatel se zdánlivě trápil daleko hůř – přesto si připravil pulce a rybníček pro pokračování. Prodávila jsem se kýčovitým epilogem a opravdu nevím, jestli budu mít někdy v budoucnu chuť se do démonského světa vrátit. Zklamání? Vlastně ne, napůl jsem očekávala, že tento nejobjemnější díl bude zároveň nejslabší, což se holt potvrdilo. Nakreslím pro „Jádro“ tři hvězdné chrany.



WebArchiv - archiv českého webu