kniha » Noc dvojího úplňku
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 39
hodnotilo: 21
60%
Noc dvojího úplňku Více vydání = více obálek.

Gentry Lee

Noc dvojího úplňku

série: Ráma
díl v sérii: 6

Kategorie: sci-fi

originální název: Double Full Moon Night
originál vyšel: 03/1999

vydání: Baronet (web) 2000

odkazy: 2x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Noc dvojího úplňku

Anotace:
V knize Noc dvojího úplňku rozvíjí Lee příběh Johanna, Beatrice a marťanských kolonistů, kteří byli vybráni, aby podstoupili nejnapínavější a nejtajemnější dobrodružství v lidské historii.
Pro inženýra Johanna Eberhardta se život omezil na maličký, ale krásný ostrov uvnitř obrovské koule, která je mu zároveň rájem i vězením. Do vnitřku oné koule Johann vstoupil před osmi lety. Doprovázela ho kněžka michaelitského řádu Beatrice, která hledá skutečnou podstatu mystických návštěvníků, jež někteří považují za mimozemšťany a jiní si myslí, že pocházejí od Boha. Jakmile vstoupili do koule, byli kolonisté rozděleni a Johann od té doby žil ve virtuální izolaci, aby mohl vychovávat Beatricinu dceru, která zůstala opuštěná poté, co jí tragicky zemřela matka. Jednou byl ostrovní ráj, o který se Johann dělí s dcerou Marií, napaden agresivní tajemnou životní formou. S vědomím, že riskuje všechno, vydal se Johann na nebezpečnou cestu přes vodu, aby hledal bezpečí a své kolegy kolonisty.
Je to odysea, která je plná smrtelného nebezpečí: od podivných stvoření až k uvěznění v podvodním světě druhem, jehož pohnutky jsou možná mírumilovné. Ale když se kolonisté znovu spojí a jsou přepravováni na exotickou planetu, objeví se před nimi skutečně těžký úkol.
Kvůli neshodám a závisti, jež hrozí rozdělit jeho spoluosadníky, navštíví Beatrice Johanna se strašlivým varováním: Johann musí zjistit od stvoření na planetě, jak přežít nadcházející „noc dvojího úplňku“. Kdyby se mu to nepodařilo, budou všichni zničeni a navždy by zanechali nezodpovězená tajemství kosmu, do jehož hloubi se vydali a jehož objevování tak mnoho obětovali.

 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes
[recenze] Fandom.sk (Juričová)



WebArchiv - archiv českého webu