kniha » Trajekt
má v knihovně 4
hodnotilo: 4
80%
Koupit knihu:
Minotaur
Trajekt

Mats Strandberg

Trajekt

Kategorie: horor - upíři

originální název: Färjan
originál vyšel: 2015

vydání: Host (web) 2018

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] mstajer 11.06.2018 15:20  

Každopádně vynikající vyvražďovačka. Technicky dokonalá. Pokoušel jsem si představit, jak to autor psal, a nenapadlo mě nic jiného, než že si vytvořil něco jako technický nákres lodi, do kterého zadal kde se bude kdy která postava pohybovat a z toho mu muselo vyjít, že se právě v tu a tu chvíli musí ty a ty postavy setkat na tom a tom místě. A oknem to může pozorovat ten a ten. Klobouk dolu.

 [5] Gaarq (editor) 24.05.2018 11:55  

@trudoš[4]: njn, když já měl radši predátora. jako čtenář-divák/potenciální kořist si to víc užívám. ale chápu, panstvo když střílelo zajíce by asi také nebylo nadšené z toho, kdyby si zajíci dotáhli mašinkvéry a artilerii. teď se mi vybavuje, jak by to zpestřilo tu scénu z ležící, spící, kde arcivévoda následník masakruje krojovanou zvěř.

 [4] trudoš (editor) 24.05.2018 10:29  

@Gaarq[3]: Snadné? Rozhodně ano, proto je to taky taková pěkná masakrovaná. Opilý turisté nejsou právě logicky uvažující kořistí.

 [3] Gaarq (editor) 24.05.2018 10:17  

@trudoš[2]: v tom případě ano. ale neměla to ta monstra moc snadné? když nás v 6 ráno vysypali z lodě v přístavu v turku, vypadalo to, jako bychom všichni prošli zombifikací a nebylo vůbec poznat, jestli někdo celou noc chlastal nebo se jen snažil v tom šramlu přežít. je fakt, že to asi byla naše chyba, neboť jsme neměli samostatnou kajutu, bo dalších 35 éček na hlavu se nám platit nechtělo. dnes by mě obzvlášť potěšilo, kdyby mezi tím nebyl rozdíl…

 [2] trudoš (editor) 24.05.2018 09:38  

@Gaarq[1]: Potom byste Trajekt nemusel vnímat jako laciný horor, ale jako veselenou taškařici, přinášející vnitřní zadostiučinění.

 [1] Gaarq (editor) 24.05.2018 07:53  

@trudoš# kdo zažil reálnou cestu na trajektu viking lines ze stockholmu do turku žádné laciné horory nepotřebuje :-D nejsem si sice jist, kolik lidí během té naší doopravdy umřelo, ale děs to byl tak jako tak skoro nepopsatelný. není třeba vypouštět žádné krvelačné bestie, stačí prodávat laciný alkohol a narvat na loď tolik lidí, kolik se jen vejde – zbytek přišel sám ;)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu