kniha » Paní smrt
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 8
hodnotilo: 3
73%
Paní smrt

Terry Goodkind

Paní smrt

série: Kroniky Nicci
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - sci-fi

originální název: Death's mistress
originál vyšel: 2017

vydání: Classic 2018


SERIE: Kroniky Nicci
[1] Paní smrt
[2] Rubáš věčnosti
[3] Kamenné obležení
Informace / Anotace ke knize: Paní smrt

Vesmír prošel dramatickou proměnou. A poté co lord Rahl přeskupil hvězdy, skončilo ve světě živých i samotné proroctví a bylo odesláno přes oponu do podsvětí. Tím se vesmír proměnil neznámým způsobem, s důsledky, které se teprve ukážou.

Nicci byla stále kouzelnicí a Nathan zůstal čarodějem, ale všechny složitě propojené nitky jeho prorockého talentu se rozpletly. Celá jedna část jeho bytosti tak byla nadobro odstraněna.

S nadšením uvítal, když ho Richard Rahl pověřil úkolem, aby jako velvyslanec nově rozšířené D’Harské říše zjistil, jak pomoci obyvatelům Temného kraje. Zatímco se zdecimovaná armáda D’Hary vracela z krvavých bitev a všichni sčítali ztráty a oplakávali padlé, Nicci přijala důležité poslání.

Richard potřeboval poznat celou svou rozlehlou říši, její velké, dosud neprozkoumané oblasti, a to byl úkol pro Nicci – sbírat informace, až bude doprovázet Nathana na cestách.

Ve Starém světě, na troskách Císařského řádu v důsledku působení císaře Jaganga a jeho předchůdců, se vlády ujala různorodá směsice vládců. Někteří byli osvícení a spravedliví, jiní tyranský a agresivní. Pokud by nějaký místní vládce působil potíže, Nicci zasáhne.

I když věděla, že ji Richard podpoří vojenskou silou, neměla v úmyslu využít d’harskou armádu, pokud to nebude absolutně nezbytné.

A Nicci se postará o to, aby to tak daleko nezašlo…

 



WebArchiv - archiv českého webu