kniha » Peklo z Araratu
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 4
hodnotilo: 4
33%
Peklo z Araratu

Christopher Golden

Peklo z Araratu

série: Ben Walker
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Ararat
originál vyšel: 2017

vydání: Baronet (web) 2018


Komentáře:
marty63  | brak 16.10.2018 18:51

Ebook stojí 229 Kč. Nápad dobrý, ale zvrhne se to v obyčejnou vyvražďovačku. Poslední část pro mě byla totální nuda. Závěr je zajímavý, ale to knize nepomůže. Podle mne knižní „céčko“. Za ty prachy to prostě nestojí.

ippokorny  | * 18.11.2018 15:35

Brzy kniha začne připomínal jeden známý film. A vypadá to, že badatelé a novináři se přijeli zabývat sexem místo bádání. I když to bádání začne připomínat spíše ničení…

trudoš  | *** 19.08.2019 08:33

Problém románu je, že zůstal napůl cesty mezi záhadologickým thrillerem a čistokrevným hororem. Ústřední motiv je parádní, samotné odhalení Noemovy archy a vše, co s tím souvisí, jakbysmet. Jenže pak autor narychlo buduje zápletku podobnou Věci Johna Carpentera, avšak nedotaženou a nedodělanou. Neříkám, že schizofrenní atmosféra nefunguje, stejně jako děsivé a morbidní způsoby úmrtí. V téhle rovině šlape vyprávění naprosto skvěle, až by jeden řekl, že se Christopher Golden pro nic jiného nenarodil. Klopýtat to začne v okamžiku, kdy si uvědomíte, že se z úvodního odhalování tajemného přešlo na chladnokrevnou (doslova) vyvražďovačku a co bylo dříve, už nemá opodstatnění. Prostě jen tak. Závěrečný dovětek pak sice skýtá milou pointu, ale natolik očekávatelnou, že si ji snad spisovatel mohl i odpustit.
Jistě, je to škvár, ale čte se to prakticky samo a postavy pro jednou nejsou úplně na pěst. Pořád se však nedokážu zbavit dojmu polovičatě odvedené práce, ze které šlo vytřískat mnohem víc.



WebArchiv - archiv českého webu