kniha » Mainstream+
chce si přečíst 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 8
76%
Mainstream+

Miroslav Pech

Mainstream+

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Mainstream

Kategorie: horor - povídková sbírka

vydání: Carcosa (web) 2018

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
trudoš  | **** 16.09.2018 06:33

Abych pravdu řekl, čekal jsem kulišárnu. Nakladatelství renomovaného překladatele a pustí se do českého autora? Na pohádky moc nedám, takže jsem počítal s nějakým kamarádšoftem, který po přečtení spálím. A ono ejhle, Miroslav Pech mi vytřel zrak. Pilníkem na nehty.
Titulní Mainstrem není sice hororem v pravém slova smyslu, spíš takovým zvráceným psychothrillerem, ale funguje bezvadně. Je to znepokojivé, děsivé a hlavně neuvěřitelně čtivé. Přestože mi zpětně vadila bohatýrská koncepce, pořád tomu nelze upřít zvláštní podmanivé kouzlo. Strohý až úsečný styl vyprávění má přitom blízko k českému undergroundu, zároveň však zůstává v inteligentní rovině, kdy se pro formu nezapomíná na obsah.
Následující povídky se pak nesou na stejné vlně, tentokrát ovšem s větším než malým množstvím fantastiky (kromě textů Mašina! a Více životů). U mě osobně nejvíc bodovala Verunka a Demolice, ovšem každý jeden z příběhů má něco do sebe. A tak mi nezbývá než netrpělivě vyhlížet další autorovu podobnou knihu.

gokudo  | ***1/2 13.11.2018 19:57

Osobne mi pripada, ze pan Pech trpi syndromem rodicovstvi.

cojone  | **** 03.01.2019 10:11

Tak kupodivu mi prisla novela jako nejslabsi cast knihy. Mozna kdyby to byla jen delsi povidka, tak je hodnoceni lepsi, ale od takhle dlouheho utvaru uz cekam vic a tady autor v porovnani napriklad s Rencinovou genialni Veznenou vyrazne ztraci. Za me takovych 60%. Na druhou stranu vsechny povidky byly pro me vysoko nad prumerem. Celkove tedy za krasnych 80% 

jirikk  | **** 09.03.2020 12:46

Vcelku solidní domácí hororová sbírka. Ač tuzemskou žánrovou produkci příliš nesleduji, s tímto počinem jsem spokojen a docela jsem si početl. Nejlepší asi titulní novela a taky závěrečný kus Více životů. Nic, z čeho bych si úplně sedl na zadek, nicméně dobré. Nový Pechův hororový počin Dítě tmy nejspíš též pořídím.



WebArchiv - archiv českého webu