kniha » Děti Halloweenu
v Top10 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 7
83%
Děti Halloweenu

Brian James Freeman
Norman Prentiss

Děti Halloweenu

Kategorie: fantasy - horor

originální název: The Halloween Children
originál vyšel: 2017

vydání: Carcosa (web) 2018

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | **** 31.10.2018 10:26

Komorní horor s morbidně se stupňujícím napětím, kdy je od začátku jasné, že tenhle příběh dobře nedopadne a člověk spíš jen čeká, jak moc zlé to nakonec bude. Brian Freeman s Normanem Prentissem zpočátku rozehrávají malé rodinné drama a víc než půlku románu sledujeme rozdílné vnímání všedních situací rodičovského života. Občas tím probleskne nějaký ten hrůzný výjev coby políček uštědřený čtenářově nedočkavosti, ale jinak klid. Když pak ovšem přijde finále, je právě tak děsivé, jak člověk celou dobu tajně doufal.
Přesto nedokážu napálit plné hodnocení. Vyprávění totiž citelně chybí aktivní hrdina, který by se jen nevezl dětským zámkem hrůzy. Atmosféra příběhu je perfektní, stejně jako rozehrané charaktery či stylistická forma, jenže jakmile autoři přistoupí k páchání nepravostí, nemáte možnost někomu fandit, pouze sledovat šílené scenerie společně s hlavní postavou. Drobnost, ale ubrala jinak výborné knize na makabrózní dokonalosti. Každopádně pro halloweenskou noc ideální jednohubka.

gokudo  | ***** 17.03.2020 10:34

Matka co protezuje svou dceru a otec sveho syna v komornim bytovem pribehu, ktery vyusti v jedna velka jatka. Vyborny horor a nedivim se vubec, ze ho pan Zacek zaradil do sveho repertoaru. Tohle napsali dobre kluci usati, americti.



WebArchiv - archiv českého webu