kniha » Hledání smrti
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 35
hodnotilo: 61
77%
Hledání smrti Více vydání = více obálek.

Miroslav Žamboch

Hledání smrti

série: Bakly
díl v sérii: 6
kniha patří do světa: Koniášův svět

Kategorie: fantasy - urban fantasy

vydání: Triton (web) 2018; Triton (web) 2018

odkazy: 1x [trailer], 4x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Romison  | **** 29.10.2018 21:07

No klasickej Mira, da se rict, ze vsechno uz tu bylo, uz i vytahuje veci z Baklyho predeslych dobrodruzstvi, arena, vypalny, potomek gorily se taky objevil :D, jen je to smichany do romanu a jeste jeho prvni casti bohuzel, ale porad me to bavi a muzu to cist porad dokola ;) Bakly jeste vic ztraci lidskost, ale jeho „jednoduchost“ me bavi. Mam pocit, ze se mu podobam v tom nic neresit, jak jsem starsi. Jen ty lidi mi nejde tak mlatit, hned by to bylo jednodussi na tom svete :D Uz aby tu bylo pokracovani.

snop  | ***1/2 21.11.2018 15:12

Klasický Žamboch, tedy optimistická, nepříliš překombinovaná superhrdinská fantasy. Bakly je už téměř zcela nelidský (a je velmi zajímavé, jakým způsobem), ale doplňuje ho jednak jeho dcera, jednak i jiné postavy (máme tuším 4 POV), takže děj je dostatečně košatý a plyne úplně sám od sebe (byť Baklyho bych vlastně chtěl více, je ho v románu příliš málo).

Jediným problémem je, že jde o první díl. Takže stěží zvládneme expozici a je konec, což pokud si člověk nevšimne (a nikde to není explicitně inzerováno), že jde o díl ságy, tak je poněkud překvapen.

eviljack  | *** 26.11.2018 08:06

Baklyho mám hodně rád, ale tahle knížka mi moc nesedla. Věčné omílání toho, jak je Baklymu všechno jedno, kromě pomoci Zuzaně, bylo dost otravné (připomínalo mi to podobné opakování sebepodceňování se v In Nomine Sanguinis a kecy o lidech jako kořisti v In Visio Extremis). Na druhou stranu je to jen první díl, což, jak už zmínil Snop, člověk zjistí až s tím, jak se blíží ke konci knihy, protože je jasné, že není možné uzavřít všechny dějové linie. Počkám si tedy na druhý díl, co s tím autor provede. Také by neuškodila důkladnější korektura, třeba takový Valer na jednom řádku sáhne do šatů pro zlatku a následně na půl stránce řeší s přítomnou, kde ty šaty vlastně má…

Gaudericus  | *** 03.12.2018 16:18

Postavy zajímavé, ale sem tam trvá, než se v nich člověk vyzná. Čtivé, ale vlastně se za celou knihu nic moc nestane. Fajn prolog, ale čekám na hlavní chod v příští knize.

Speedemon  | ***1/2 17.04.2019 18:35

Ač jsem oproti ostatním komentujícím věděl, že se jedná o první díl ze dvou, stejně jsem byl na konci překvapen. Čekal jsem na nějaký polokonec nebo cliffhanger, ale ono to končí skutečně zničehonic. Prostě knížka rozdělená v půlce.

Jinak je to Bakly jak jsme zvyklí. Jen se z něj stává větší šílenec a ztrácí nad sebou kontrolu. Jakmile není ve hře Bakly, přichází na řadu intrikaření mezi ninja klany čaroději, plány v plánech, atd. Místy jsem si musel dohledat nebo si vzpomenout o co vlastně daným postavám jde…

Kdyby to nebylo tak razantně utnuto, hodnotil bych asi o 10% víc, ale i tak je to moc fajn…

Hrutwang  | *** 06.04.2020 15:00

Povídky s Baklym se mi líbí více než romány. Ubral jsem jednu hvězdu v hodnocení za jazykové chyby, kterých bylo na můj vkus v celé knize strašně moc. Kniha buď neměla korektora (nebo hodně špatného) anebo neměl sazeč v tiskárně svůj den.

Durgas  | **** 05.01.2024 14:52

Oproti predchádzajúcim baklyovkám je učíte pozitívne rozšírenie dejových línií. Sledujúc hlavnú postavu dostaneme očakávanú porciu drsnej akcie a extrémnej zarputilosti hlavného hrdinu. Bonusom sú teda ostatné linky (najmä tá Zuzanina), ktoré do knižky vnášajú fajný ekonomicko-magicko-špionážny rozmer. V neposlednom rade je určite zaujímavé aj to, čo sa zatiaľ deje v kanáloch pod mestom. Trošku mi vadí na „stredovekú“ fantasy až príliš moderný slovník a pojmy v priamej reči či uvažovaní postáv. Príbeh je useknutý v polovici, takže je určite dobré mať hneď po ruke ďalšiu časť a plynulo čítať ďalej :)



WebArchiv - archiv českého webu