kniha » Tajná historie Bornnu
chce si přečíst 4 | má v knihovně 18
hodnotilo: 21
70%
Tajná historie Bornnu

Vladimír Šlechta

Tajná historie Bornnu

série: Poslední velkoměsto
díl v sérii: 1

Kategorie: LitRPG - sci-fi - postkatastrofická - detektivní

vydání: Brokilon (web) 2018

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
snop  | ***1/2 06.01.2019 19:26

Slechta, jak ho mame radi. Plus trochu opatrny vylet do sveta LitRPG, ale povedl se! Gowery Fink uz je skoro tak dobry detektiv, jako jeho jmenovec Ota.

Alfi  | *1/2 28.02.2019 11:14

Tak Šlechta sa pokúsil o LitRPG, teda o knihu kde sa veľká časť príbehu odohráva v RPG hre ktorú ovláda Gowery Fink a je to… prosto trapas. Dej odohrávajúci sa v realite je štandard, nič čo by mi odvarilo mozog ale ani nič, čo by sa čítalo zle. Ale dej v RPG hre – Šlechta pôsobí ako človek, čo si prečítal niečo z kníh Šamanovej cesty, pokúsil sa to napodobniť pričom ale nechápe fundamentálne princípy, na ktorých RPG hry stoja. Pokúša sa o (fakt strašne trápny) slang, takže postavy chodia „expiť a kydliť“, NPC postavy rozprávajú ako si predstavuje NPC postavy niekto, kto má 80 rokov a o počítačových hrách mu rozprával jeho sedemročný vnuk, Fink rozpráva o svojej postave v tretej osobe ako o samostatnej logicky mysliacej entite, vo virtuálnej realite sa vedome nehrá v zobrazení z vlastného pohľadu, samotné herné princípy nedávajú zmysel… A pokus o humor, ach bože, ten pokus o humor. Romány Šlechtu som mal celkom rád, ale pár posledných môj záujem nahlodalo a toto bol pomyselný posledný klinec do rakvičky záujmu. Veľmi zlá kniha.

Svarec  | ***1/2 22.07.2019 22:07

Ty herní pasáže jsou opravdu trochu slabší, byť až tak tragicky jako Alfi bych to neviděl. Naopak mi to z hlediska terminologie a pravidel hry přišlo docela povedené (ale já MMORPG hry nehraju, takže v tomto asi nejsem dobrý soudce). Spíše mi vadilo, že Šlechta se až příliš věnuje popisu samotné hry a nejrůznějším „sidequestům“ a v herním světě se toho vlastně moc nestane. Mimo herní svět je to klasickej Šlechta poslední let, tzn. dobře vymyšlená, byť nikterak ucházející detektivní zápletka, povedené postavy a jejich interakce a skvěle vymyšlený postapo svět. Jen ten Oggerd tomu chybí…



WebArchiv - archiv českého webu