kniha » Záhadná Agáta+
hodnotilo:
0%
Záhadná Agáta+

Július Detrich

Záhadná Agáta+

Kategorie: sci-fi

vydání: Koruna (Ružomberok) 1947


Informace / Anotace ke knize: Záhadná Agáta+

Anotace z obálky knihy (opravené chyby):
Ľudia sa mnoho ráz ocitnú v takej situácii, v akej sa ocitol ing. Marvan, príduc z cudziny. Tužil po krásnych horách Liptova, po utešenom kraji ľubochnianskom, kde si chcel po niekoľkoročnom pobyte v cudzine odpočinúť. Náhodou však objaví dopis, písaný ženskou rukou, prezrádzajúci istý úsek prác jej otca… Neskôr objaví Ing. Marvan v pisateľke dopisu peknú dcéru profesora ing. Topoľa, Agátu. Vo vile Agáta vídaval Marvan postavy pohybujúce sa za záclonou každého večera. Jedna bola Agátina, druhá jej otca , profesora Topoľa a tá tretia – to bol dohad, lebo Marvan nevidel za celý čas vstúpiť do vily nikoho. Neskôr to zistil. Bola to postava toho – TRETIEHO, ktorý sa prechádzal po salóniku. Ten Tretí vzbudzoval hrôzu, ale zároveň dokumentoval vyspelosť… Dej snuje ďalej. Do jeho kostry vkrádajú sa nové osoby, vyplňujúce tento napínavý a poučný prípad.
--------------------------------------
Anotace
Kniha opět začíná a končí časově a obsahově stejně jako obě předchozí knihy Záhadná Agata a Hra pokračuje. V knize jsou totožné postavy jako v knize Hra pokračuje: ing. Marvan, profesor Topoľ a jeho dcera Agáta, zločinec Larn, velitel Remir a Irena Bonátová.
V knize je špionážní téma ještě více rozpracováno, než v knize Hra pokračuje. Zhruba 1. polovina je mix knih Záhadná Agata a Hra pokračuje, 2. polovina knihy je skoro totožná s knihou Hra pokračuje.

 zobrazit spoiler - obsah / děj knihy 



WebArchiv - archiv českého webu