kniha » Les kostí [*]
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 11
hodnotilo: 7
86%
Les kostí [*]

Robert Holdstock

Les kostí [*]

série: Les mytág
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

vydání: Argo (web) 2019

odkazy: 1x [ukázka]


SERIE: Les mytág
[1] Les mytág
[2] Lavondyss
[3] Les kostí
[3] Les kostí [*]
[4] Hloubení
[5] Brána ze slonoviny, brána z rohu
[6] Avilion

Neřazené díly série

Informace / Anotace ke knize: Les kostí [*]

Za jedním domem na anglickém venkově je les, který je plný kostí – ale i mytág, tajemných bytostí stvořených z lidské fantazie, jimž ty kosti kdysi patřily, než si je les, který je zrodil, zase vzal zpět. Chlapci Christian a Steven, kteří v tom domě žijí, jsou svědky toho, jak jejich otec, jenž se snaží les vědecky zkoumat, jeho zhoubnému kouzlu nenávratně propadá a stává se postupně někým, kdo je ochoten přinést své posedlosti na oltář cokoli, včetně své rodiny.

Vedle titulní novely, která předchází ději jedinečné románové série o Ryhopském lese, obsahuje sbírka Les kostí mnohé další příběhy prostoupené jedinečnou atmosférou a poetikou, kterou dokázal Robert Holdstock vdechnout svým příběhům. Nové české vydání je navíc doplněno o autorovu česky dosud nevydanou povídku, ukázky z jeho básnické tvorby a novelu, kterou Holdstock napsal ve spolupráci se svým přítelem, spisovatelem Garrym Kilworthem.

Obsah: [0] (Garry Kilworth): Vzpomínky na nejlepšího přítele. [úvod] [1] Les kostí. [2] Kmen věků. [3] Thorn. [4] Démon. [5] Chlapec, který překonával peřeje. [6] Čas stromu. [7] Devadesát devět. [8] Šaman. [9] Scarrowfell. [10] Walt Whitman to pro mě udělala dělá to dál. [11] Infantom. [12] Bariéra. [13] Yssobelina píseň. [14] Robert Holdstock, Garry Kilworth: Trnatec. [15] Čas plyne. [0b] Robert Holdstock, poutník prapůvodním lesem. [0c] Ediční poznámka.

 

Externí odkazy:

[ukázka] XB - 1



WebArchiv - archiv českého webu