kniha » Hod mrtvou labutí
má v knihovně 1
hodnotilo: 1
80%
Hod mrtvou labutí

Ondřej Hübl

Hod mrtvou labutí

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka - audiobook

originál vyšel: 2018

vydání: Druhé město (web) 2018

odkazy: 2x [recenze]


Průmysl 4.0

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: Hod mrtvou labutí

Operní pěvec a režisér Líbezný se stane aktérem mezinárodního byznysu a politiky. Na Nuselském mostě však spěje k činu, který má ukončit jeho trápení. Jedenáctiletý Afričan Odongo, jehož adoptovali na dálku bezdětní manželé Peter a Nikol, stojí tváří v tvář střelné zbrani v očekávání konce svého života. Všichni se stali kolečky ve špinavé hře, narýsované ve vysokých patrech bruselské byrokracie. Režisér Dejvického divadla Krobot se pod tíhou nedostatku financí uchýlí s celým souborem k pokoutnímu prodeji kuchyňského nádobí ve stylu „šmejdů“. Ne že by si za to on, Odongo, Peter či Nikol, stejně jako pěvec Líbezný nemohli sami…
Všechny Hüblovy povídky mají dvojznačné hrdiny, napůl záporné, napůl kladné, a vždy nepříjemně a dotěrně blízké. Je to zneklidňující, drsné i zábavné čtení, protože Hübl disponuje originálním smyslem pro humor i nakažlivou chutí vymýšlet neotřelé situace a spojení.

Obsah: [1] Heslo. [2] Hod mrtvou labutí. [3] Divotvorné hrnce. [4] Průmysl 4.0. [5] Hlas barvy lesního jedu. [6] Špacírflinta.

 

Externí odkazy:

[recenze] Naposlech.cz (Jakub Kamberský) - audiokniha
[recenze] iLiteratura



WebArchiv - archiv českého webu