kniha » Piková osma
má v knihovně 3
hodnotilo:
0%
Piková osma

Laco Výbošťok-Zvolenčan

Piková osma

Kategorie: sci-fi - detektivní

originál vyšel: 1946

vydání: Andrásy Ladislav 1946

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Piková osma

Major Mac Parker dostane za úkol vypátrat zločince, kteří se identifikují kartou Pikové osmy. Zjišťuje, že jde o 2 skupiny, první jsou obyčejní gangsteři s vůdcem Scheffem, a druzí vedení neznámým starcem své zločiny maskují jako zločiny gangsterů. Parker zjišťuje, že druzí zločinci chtějí ovládnout svět. Mají továrnu na letadla, kde ale vyrábějí rakety, kterými dopravují na oběžnou dráhu velká zrcadla a chtějí ničit města koncentrovanou sluneční energií. Pro první pokus byl vybrán New York. Ale major Parker je jim na stopě…
.............­.............­..........
Vyšlo 1. května 1946 jako 1. číslo edice naše Romány, sešity edice vycházely 2× měsíčně.
.............­.............­..........
Součástí sešitu jsou 2 krátké povídky:
Príšerné údolie Bronzovej rieky (Při průzkumu podzemní řeky spadl badatel Behr do řeky a vody ho odnesla daleko do jeskynního komplexu. Zachránili ho podivní zakrslí indiáni s kůží bílé až bronzové barvy, žijící v podivném starém městě ve vyhaslé sopce. Behr zjišťuje, že na jejich stav má podíl voda obsahující velké množství kovů).
W. Millo: Namietky Rymonda Heyasa (Spisovatel D.O.G. Wells je překvapen návštěvou Raymonda Heyase, hrdinou jeho knih. Hrdina mu vyčítá chyby v knihách, že mívá různou barvu očí, vlasů, různou postavu, různý typ dívek. Vyčítá mu množství střelných ran a zlomenin. A že má v knihách opakovaně zastřelit stejného zločince).

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu