kniha » Neobvyklý typ
má v knihovně 1
hodnotilo: 1
60%
Neobvyklý typ

Tom Hanks

Neobvyklý typ

(něco málo povídek)

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka - fantaskní - cestování časem

originální název: Uncommon Type
originál vyšel: 2017

vydání: Domino (web) 2018

odkazy: 1x [trailer]


Allan Bean plus čtyři
Minulost je pro nás důležitá

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: Neobvyklý typ - (něco málo povídek)

Sbírka sedmnácti povídek oscarového herce Toma Hankse je ve všech ohledech různorodá. Díky autorovi se setkáváme s plejádou pečlivě propracovaných postav, sledujeme jejich osudy zasazené do nejrozličnějších míst (dokonce i mimo tuto planetu) a časů (v jednom příběhu se také přímo časem přesunujeme).
Hanks proslul svým oduševnělým a procítěným herectvím – a tytéž kvality vnáší do své literární prvotiny. Je vtipný, ale umí přejít k melancholii; píše lehkým perem, ale dotýká se velkých témat. Je zjevné, že se svými postavami žije, a snad právě proto mu čtenář věří, podléhá a užívá si každou větu.
Je lhostejné, jestli právě čteme povídku o soužení válečného veterána, o vášnivém milostném vzplanutí dvou přátel, nečekaném objevu mladého nadšeného surfaře nebo o sloupkaři z maloměsta, který starosvětsky komentuje moderní svět. Každý příběh nás přenese do zcela jiného světa, jedno je jim však společné: nevyslovené připomenutí, že i když zdánlivě stojíme nohama pevně na zemi, je dobré mít na zřeteli, že země umí být zrádně vratká.

 

Externí odkazy:

[trailer] YouTube



WebArchiv - archiv českého webu