kniha » Zrádný bůh
má v knihovně 4
hodnotilo: 4
43%
Zrádný bůh

Cameron Johnston

Zrádný bůh

série: Age of Tyranny
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: The Traitor God
originál vyšel: 2018

vydání: Laser (Euromedia Group) 2019

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 17.08.2019 09:29

První polovina vyznívá trochu jako zajímavá (noirová) detektivka, ale pak se to bohužel zvrhne v jakousi podivnou řežbu v nepříliš dobře vysvětleném a nepříliš originálním světě, Goa'uldi included. Překlad není zcela špatný, ale formálně není úplně sevřený. Což ale klidně může být předlohou.

trudoš  | *** 20.07.2021 06:59

Ve své literární prvotině pracuje Cameron Johnston s oblíbeným motivem rozervaného hrdiny. Protože navzdory drsným poznámkám a cynickému chování, je Edrin Galán nakonec tou nejlidštější z postav, na níž v příběhu narazíte. Po krátkém úvodu, kdy autor nastíní pravidla hry, sklouzne děj k akční řeži, která neustane po celých čtyři sta stran. Bojuje se s monstry velkými i malými, zubatými i chapadlovitými. Takřka detektivní linie kráčí v krvavých šlépějích pachatele a hrůzná šíře odhalovaného komplotu visí nad Galánem jako přízračný Damoklův meč.
Zrádný bůh tak nadchne především fanoušky temnějšího odstínu fantasy (bez erotického podtextu prosím), jimž nedělá problém se plně ponořit do nového světa, magie a náboženství. Ačkoli stylistika působí nepřehledně, zápletka je sympaticky jednoduchá, až je skoro škoda, že se na ní nezapracovalo více. Poněvadž když už nic jiného, po porážce prvního netvora ten třetí ani pátý nijak nepřekvapí a finální kataklyzma nemuselo být odkládáno tak dlouho.



WebArchiv - archiv českého webu