kniha » Index strachu / Láska na zavolanou / Dům hedvábí / O život
hodnotilo:
0%
Index strachu / Láska na zavolanou /  Dům hedvábí / O život

??? autor ???

Index strachu / Láska na zavolanou / Dům hedvábí / O život

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Index hrůzy

Kategorie: sci-fi - detektivní - románové antologie

vydání: Readers Digest Výběr (Readers Digest Výber) 2013


Informace / Anotace ke knize: Index strachu / Láska na zavolanou / Dům hedvábí / O život

Robert Harris: Index strachu
Doktor Alexandr Hoffmann je vědec a počítačový génius a jeho vizionářské nápady vynášejí víc než zlatý důl. Vytvořil v Ženevě zcela novou formu umělé inteligence, která dokáže předvídat velké skoky na světových finančních trzích – skoky ovlivněné emocemi. Jeho investiční fond, který vlastní spolu s partnerem Hugem Quarrym, hladce vydělává miliardy dolarů. Jednou nad ránem však do jeho honosné vily navzdory důkladným bezpečnostním opatřením vnikne neznámý vetřelec a uvede do pohybu přízračný sled událostí, jež nikdo ani ve snu neočekával. Ve firmě – i na finančních trzích – se začínají dít divné věci a sám Hoffmann musí náhle bojovat o holý život.

Sophie Kinsella: Láska na zavolanou
Fyzioterapeutka Poppy Wyatová má před svatbou s okouzlujícím intelektuálem Magnusem Tavishem, který jí nedávno věnoval rodinnou památku – překrásný starožitný prsten se smaragdem a diamanty. A právě ten – lépe řečeno jeho náhlé zmizení – se stane spouštěčem série bláznivých eskapád, jimž musí Poppy následně čelit. V zoufalé snaze prsten najít, a neznemožnit se tak před veleváženou rodinou svého snoubence, se po hlavě vrhá do dalších a dalších krkolomných situací. Především však najde mobilní telefon, který si rozhodne „dočasně vypůjčit“ – neboť ten svůj ztratila společně s prstenem. To ještě netuší, že tento cizí telefon jí otevře dveře do nového světa.

Anthony Horowitz: Dům hedvábí
Je listopad roku 1890 a město Londýn svírá ve spárech nemilosrdná zima. Nerozlučná dvojka Sherlock Holmes a doktor Watson právě popíjejí čaj u krbu, když tu náhle do bytu na Baker Street 221b vtrhne rozčilený gentleman, úpěnlivě prosí o pomoc a vypráví o muži v placaté čepici a s jizvou ve tváři, který ho údajně pronásleduje. Slavní řešitelé záhad Holmes a Watson rázem vědí, že na ně čeká další případ; a brzy už je řada temných, záhadných stop vede londýnskou mlhou a ulicemi ozářenými matným světlem plynových lamp do zaplivaných knajp, opiových doupat, dětských útulků i výstavných paláců – tam všude je totiž k nalezení zločin s velkým „Z“…

Sandra Brown: O život
Honor Gilletteové její čtyřletá dcerka hlásí, že na zahradě je nějaký pán, kterému asi není dobře. Honor spěchá neznámému na pomoc. Ukáže se však, že onen „pán, kterému není dobře,“ není nikdo jiný než Lee Coburn, muž podezřelý z toho, že předchozího večera zavraždil v nedalekém skladišti sedm lidí. Je to nebezpečný, všeho schopný člověk a je ozbrojený. A co víc: Coburn tvrdí, že znal Honořina manžela, který zemřel při výkonu policejní služby, a ten prý vlastnil něco nesmírně cenného, co pro ni a její dceru znamená smrtící nebezpečí. Ani on sám sice neví, o jakou věc se konkrétně jedná, ale přišel to najít a vzít si to – za každou cenu.

 



WebArchiv - archiv českého webu