kniha » Skrytá rizika kvantové démonologie
chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 9
hodnotilo: 16
74%
Skrytá rizika kvantové démonologie

Petr Heteša

Skrytá rizika kvantové démonologie

Kategorie: fantasy

vydání: Brokilon (web) 2019

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 08.12.2019 12:26

Moje první setkání s Hetešou, bohužel nepříliš vyvedené. Přitom to má všechno: krásné dívky, drsné muže, vtip, nadpřirozeno, AI, intriky, vědu, zjevný rozhled autora ve vědě i okultismu…

Bohužel to, co to nemá, je příběh. Jde vlastně spíše o sled scének, v případě hlavního hrdiny navíc dost repetitivních (nějak najde, koho hledá, zajede tam, dostane přes držku, hledaní utečou, a zas znovu). Svět asi Heteša vysvětluje asi jinde, to bych mu nevyčítal, že se kvůli mně neopakuje. Ale bohužel nevysvětluje ani základní motivace postav.

Výsledkem je opakování zmatených scének, ve kterých aktéři bez zjevných motivací dělají poněkud nelogické věci, které jsou najednou velmi rychle (ale po kolika stranách! je to tlustokniha) ustřihnuty koncem, který nikam nevede.

Čtivé je to velmi, proto nakonec těch 60 %. Ale teda nevím.

Svarec  | ***1/2 20.08.2020 16:06

K Hetešovým knihám se obtížně vymýšlí obsáhlejší komentáře, než že je to prostě klasickej Heteša :) Tahle kniha má poměrně zajímavý námět, kdy jsou přinuceny spolupracovat dvě nadpřirozené entity – umělá inteligence a astrální svět – aby vyřešili malér a pokud možno přitom neprozradili svou existenci lidem. Jenže tento nápad zůstal do značné míry nevytěžen, protože v jádru je to prostě klasická hetešovka. Hrdina, který jde od nakládačky k nakládečce, postupně si skládá střípky a kam přijde, tam mu kolem krku skáčou krásné ženy. Konec opět poněkud antiklimatický, ale aspoň dává smysl. Bavilo mě to, ale nic světeborného, prostě klasický Heteša :)



WebArchiv - archiv českého webu