kniha » Parta od Mississippi
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Parta od Mississippi

Davide Morosinotto

Parta od Mississippi

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Il rinomato catalogo Walker & Dawn
originál vyšel: 2016

vydání: King Cool (web) 2019


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [4] ce (editor) 06.08.2020 00:17  

@jirka[3]: Italsky Amazon to zaradil mezi SF&F [https://www.amazon.it/Fantascienza-Fantasy-Davide-Morosinotto-Libri/s?rh=n%3A1345828031%2Cp_27%3ADavide+Morosinotto] a obecne do SF&F dela dle italske wikipedia [https://it.wikipedia.org/wiki/Davide_Morosinotto], ale nenasel jsem, ze by nekde byl tento roman oznacen za SF&F – vždy jen jako dobrodružný pro mládež.
Nicmene pise o něm také vanili.cz [https://www.vanili.cz/scifi/clanek/?pani-kluci-od-velike-reky-aneb-kdyz-autora-posedne-duch-marka-twaina.-1482] zamerujici se na SF, ovsem označuje ho – Žánr: Literatura světová, Dobrodružné, Pro děti a mládež.
Takze je to zrejme diskutabilni dilo – spis ne nez ano ale pokud se vyhodi muze se znovu objevit.
Asi je lepsi takove ponechat s tim, ze prislusnost do SF&F je pochybna.

 [3] jirka (editor) 05.08.2020 15:15  

@ce[2]: No máš sice pravdu, že byla-li by to pravda, je to trochu fantastický prvek, ale podíváš-li se na katalog kteréhokoliv dnešního internetového obchodu, tvrdí prakticky to samé. Nepovedlo se mi zjistit, zda nějaký Walder & Dawn existoval, nicméně určitě v té době nějaké zásilkovky existovaly a skoro bych se vsadil, že všechny tvrdily, že mají všechno. No byl to jen návrh – deaktivovat to tady nebudu, ale pro sebe to za žánr nepovažuji.

 [2] ce (editor) 02.08.2020 14:49  

@jirka[1]: A co «Proslulý katalog Walker & Dawn» ten «úžasný Katalog zboží, ze kterého se dá objednat jakákoli věc tehdejšího světa»? Katalog obsahujíci všechny věci tehdejšiho světa zní fantasticky.

 [1] jirka (editor) 01.08.2020 23:11  

Teď jsem to dočetl a nezdá se mi, že by tam byl nějaký fantastický prvek. Pokud nemá někdo jiný názor, doporučuji deaktivovat.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu