kniha » Porucha reality I: Zjevení
v Top10 2 | chce si přečíst 13 | má v knihovně 42
hodnotilo: 50
84%
Porucha reality I: Zjevení

Peter F. Hamilton

Porucha reality I: Zjevení

série: Úsvit noci
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: The Reality Dysfunction: Part 1: Emergence
originál vyšel: 07/1996

vydání: Triton (web) 2003

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
warrior.soul  | *** 26.05.2008 11:51

Jak jen vyjádřit své pocity z této knihy… na jednu stranu ve monumentální, má šmrnc a nápad. Na druhou stranu je ze děj ze začátku mírně chaotický, člověk neví, o čem to vlastně čte a dějových linií je na můj vkus až příliš. Ke konci se nám to začně pěkně spojovat a je to lepší. Rozhodně to není kniha, u které přečtete denně deset stránek. Buď naráz, nebo nic.

nery  | ***** 05.02.2011 21:19

Za mě : brilantní. Mám moc rád takhle obsáhlé dobře napsané, nápadité serie. Doufám že kvalita v dalších knihách nepůjde dolu, laťka je hodně vysoko.

honajz  | * 18.09.2011 13:41

Velmi neobratný styl (možná za to může překlad?) psaní, řazení slov i vět, zcela nečtenářské od prvních řádek. Někdy jsem měl pocit, že čtu študácký pokus, a ne dílo vyzrálého autora. Navíc je to psáno tak neskutečně rozvlekle, asi aby to vydalo na co nejvíc stran, že být to film, do dvaceti minut u toho spím.

x0cht  | ***** 10.11.2012 11:55

Absolutní sci-fi orgie. Úvod do „trilogie“ o 4000 stránkách mě opravdu dostal. Konfederace je fungující a uvěřitelný vesmír budoucnosti. Dějových linií a postav je opravdu požehnaně a jejich začlenění do hlavního děje je sice relativně pomalé, ale o to víc dodává knize na komplexnosti.

Tohle je opravdu mokrý sen všech technokratů, tolik nápadů (i když samozřejmě často již od jinud přebraných) jsem už dlouho pohromadě neviděl. Do toho se tu řeší rozpor mezi ateistickými Edenity a post-křesťanskými Adamity, vyznávající jiný přístup k technologiím. Dále dvě do Konfederace začleněné mimozemské rasy, jedna záhadně vyhynulá a jedna evoluční superbytost toulající se po vesmíru. Politika, náboženství, válka a mysticismus, co víc si přát…



WebArchiv - archiv českého webu