kniha » Šedí bastardi
má v knihovně 18
hodnotilo: 13
75%
Šedí bastardi

Jonathan French

Šedí bastardi

série: Souzené země
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: The Grey Bastards
originál vyšel: 2015

vydání: Host (web) 2019

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


SERIE: Souzené země
[1] Šedí bastardi
[2] Praví bastardi
[3] Svobodní bastardi
Informace / Anotace ke knize: Šedí bastardi

Žij v sedle. Zemři na divočákovi.

Taková je víra poloorků obývajících zemi Lot. Patří k bratrstvům známým jako kopyta; tito bývalí otroci střeží svůj neutěšený kraj na hřbetech obřích divokých prasat, speciálně šlechtěných k boji. Jsou tím jediným, co stojí mezi dekadentním srdcem ušlechtilého Hispartského království a divokými tlupami čistokrevných orků.

Šakal střeží svůj kraj spolu s Šedými bastardy, jedním z osmi kopyt, která přežila kruté obléhání Lotu. Protože je mladý, prohnaný a velice ctižádostivý, navrhuje sesadit tyranského zakladatele Bastardů, válečníka zvaného Claymaster. Šakalův nebezpečný pokus o puč podpoří Kaňour, zuřivý kříženec s větším množstvím orkské než lidské krve, a Nádherná, jediná jezdkyně ze všech kopyt.

Když kvůli příchodu cizího čaroděje vyjde podlá zrada najevo, Šakalovy plány končí ve zmatku a nejistotě. On sám se ocitá v sedle se zajatou elfskou dívkou, jejíž přítomnost začne narušovat jeho spojenectví. S blížícím se anarchickým krvavým rituálem Měsíce zrádců se Šakal musí rozhodnout, komu zůstane věrný, a najít si své místo ve světě, který odměňuje jen zlomyslné.

 

Externí odkazy:

[ukázka] Děti noci
[recenze] Děti noci (Zuzana Hartmanová)
[recenze] Sarden (Karolína Poláčková)
[recenze] Fantasy Planet (Martin Bečvář)
[recenze] Schefikův Blog (Petr Čapek)



WebArchiv - archiv českého webu