kniha » Co to žere a kde to spí
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 20
hodnotilo: 23
79%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Co to žere a kde to spí

Petr Heteša

Co to žere a kde to spí

Kategorie: sci-fi - space opera

vydání: Brokilon (web) 2019

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
snop  | ***1/2 17.12.2019 17:39

Tak druhé setkání s Hetešou mnohem lepší než první (Kvantová démonologie). Má to nápad, má to spád, má to i pár akčních scén. Jediné, co tomu trochu chybí, je konec. A jediné, co tomu přebývá, je pornografie maskovaná za přepis nočního vysílání :-)

Methat  | **** 02.01.2020 22:32

Výborná oddychovka s priamočiarym detektívnym dejom. Hlavná postava je správne drzá, takže si moc priateľov na novej planéte, ktorú ovláda pokročilá umelá inteligencia, neurobí. K tomu pripočítajte samostatné mesto bez zákona s poriadne rozbehnutým čiernym trhom a izoláciou od Zeme. Na to, že to malo vyše 400 strán, tak to výborne odsýpalo. Len ten koniec je príliš rýchlo ukončený, no na druhú stranu, bol som s ním spokojný.

A teraz si idem zapáliť žvárinku, dám si kolu s vodkou a pustím si Larryho playlist.

gokudo  | ***1/2 13.01.2020 10:41

Dobra skifka sjeta na vodce s kolou a erotice a zavisla na umele inteligenci a spinave politice. Skoda, ze hlavni hrdinka je takova nana.

trudoš  | ***1/2 31.03.2020 08:47

Petr Heteša s oblibou kombinuje nezvyklé motivy, jako jsou démoni, drogy, magie, kyberprostor, sex a hudba. Pokaždé s humorným nadhledem, který dává na srozuměnou, že primární je čtenáře pobavit a v druhém plánu pak donutit k zamyšlení.
Aktuální novinka není výjimkou. Jednoduchá zápletka je rozehrána v průběhu několika stran a pak už následuje akční jízda prostá zbytečných násilností. Autorovou doménou jsou přitom svižné dialogy, na kterých je vystavěna většina textu. Naneštěstí dějová osnova drhne v technickém vyšetřování, protože to, co provádí hrdinka, se za detektivní práci snad ani označit nedá. Ovšem pravdou je, že spisovatel jí to moc neusnadňuje, když ji umístil do prostředí stoprocentní korupce, kde i ruce co myjí ruce, mají ruce, co je myjí. S rozsahem románu pak příliš nesouzní pointa, jež je sice pro svou cynickou podstatu dokonalá, ale slušela by spíše povídce.
Jít o hudbu, nazval bych to rockem, protože právě takové Co to žere a kde to spí je. Hard, punk, blues i glam.

Svarec  | **** 21.07.2021 23:12

Klasický Heteša, jen místo chlapa je tentokrát hlavním hrdinou ženská. Jinak to má ale všechny tradiční propriety Hetešovi tvorby – hlavní hrdina, resp. hrdinka vržená do soukolí masivní konspirace, přetechnizované prostředí (místo cyberpunkového Baltimore tentokrát vesmírná stanice), spousta hlášek, akce a sexu (toho posledního na můj vkus až trochu moc), až příliš inteligentní AI (kolikrát již tento námět Heteša zpracoval?). Detektivkou bych se to nazvat neodvážil, jelikož hrdinka v podstatě žádnou detektivní práci neodvádí. Jen skáče z průseru do průseru a k odhalování nových skutečností a stop dochází v podstatě náhodou skrz blbost hlavních padouchů. I tak je to ale zábavná věc, na poměry Heteši slušný nadstandard. Bohužel nechybí typický nešvar Hetešovi tvorby – rychlý a nepříliš povedený konec.

Lmslaver  | ***** 06.04.2022 16:11

Petr Heteša opět boduje. Skvěle zpracovaný, výborný nápad, ukázková sci-fi detektivní zápletka se sympatickou hrdinkou, které nejde nedržet palce. Agentka FBI se pokouší rozplést případ několika zmizení na vesmírném překladišti a kdekdo jí hází klacky pod nohy. Moira Glaceová je ale neřízená střela…



WebArchiv - archiv českého webu