kniha » Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové
má v knihovně 2
hodnotilo: 3
90%
Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Více vydání = více obálek.

Stuart Turton

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové

Kniha vyšla i pod názvem:
Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: fantasy - cestování časem - detektivní

originální název: The 7 Deaths of Evelyn Hardcastle

vydání: Vendeta (web) 2019; Slovenský spisovateľ 2020

odkazy: 2x [info], 2x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové

Kriminální román britského novináře Stuarta Turtona lze popsat jako směsici nejlepších literárních děl Agathy Christie, Davida Mitchella a Claire North.

Muž se probudí uprostřed lesa a pamatuje si pouze jediné jméno: Anna. Stane se svědkem vraždy a záhy nato přichází k honosnému, leč polorozpadlému sídlu Blackheath, kde se brzy od tajemného hosta převlečeného za morového lékaře dozví, že jediný způsob, jak může uniknout dni, který se opakuje znovu a znovu, je vyřešit důmyslnou vraždu. Má to však jeden háček: každý den se ocitne v těle jiného podezřelého – což mu však umožňuje komunikovat se svými minulými i budoucími já. Ne všechna z nich mu však chtějí pomoct. Náš hrdina brzy zjistí, že není sám, kdo chce dopadnout vraha a uniknout z Blackheathu, přičemž před ním stojí řada otázek. Kdo se skrývá pod jménem Anna a proč má nutkání ji najít? Co ho na ponuré panské sídlo přivedlo? A hlavně – kdo u všech čertů zavraždil Evelyn Hardcastlovou?


Román Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej vyniesol dovtedy neznámeho autora na prvé priečky rebríčkov predajnosti a zožal obrovskú chválu kritikov i čitateľov. Tento vskutku nevšedný debut bol doteraz preložený do vyše dvadsiatich jazykov a ovenčený množstvom prestížnych literárnych cien.

Mala to byť oslava, no večer sa skončil tragédiou. Nad hlavami hostí vybuchuje ohňostroj a Evelyn Hardcastlová, mladá a krásna dcéra majiteľov panstva, padá mŕtva k zemi.

Evelyn však nezomrie iba raz. Až kým Aiden – jeden z hostí na večierku v Blackheathskom panstve – nevyrieši zločin, ten deň sa bude opakovať znova a znova. A zakaždým sa skončí osudným výstrelom.

Existuje iba jediný spôsob, ako vystúpiť z tohto začarovaného kruhu – odhaliť vraha. Vyriešiť túto záhadu však nebude také jednoduché. Aiden sa každé ráno prebudí v tele iného hosťa a udalosti prežíva nanovo, vždy z iného uhla pohľadu. A niekto na Blackheathskom panstve sa rozhodol, že mu už nikdy nedovolí odísť…


Jiné ocenění :
2018 – Goodreads Choice Awards – Best Mystery & Thriller – 11. místo
2018 – Goodreads Choice Awards – Best Debut Author – 14. místo
2018 – Costa Book Award for First Novel – vítěz


 

Externí odkazy:

[info] Pitaval
[recenze] Centrum DETEKTIVKY (Michaela Turková)
[recenze] Fandom.sk (Valéria Scholtzová)
[info] Wikipedia (anglicky)



WebArchiv - archiv českého webu