kniha » Valard & Vejce na draka
chce si přečíst 1
hodnotilo: 1
70%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Valard & Vejce na draka

Jan Marvel Horn

Valard & Vejce na draka

Kategorie: fantasy

vydání: Straky na vrbě (web) 2020


Komentáře:
snop  | ***1/2 08.02.2020 00:09

Je to fajn a chapu, proc to Barbar vydal.

Ale: Je to rozharane, formalne nezvladnute, obcas vylozene magorne, ale povetsinou proste jenom proste civilni, cimz to pripomene napriklad Krale Wyldu. Pokud po precteni anotace ocekavate halucinogeny, pak jste nepochopili, ze anotace nemluvi o hrdinech, ale o autorovi, ktery prolamuje ctvrtou stenu, kdyz ma prave naladu, a nikdo mu v tom nezabrani.

Ale co na tom, kdyz hrdinove jsou sympaticti a vetsinu casu dokonce i neco delaji, byt to moc nedava smysl. A nedava to smysl vubec, kdyz se to snazim nejak popsat. Neni to ciste dada, proste jenom lide delaji veci, ktere vubec nemaji promyslene a vlastne nevedou k zadnemu cili, krom toho nejblizsiho… coz vlastne je opet docela civilni, protoze tak asi vypada normalni zivot.

V knize je spousta nedodelku a nelogicnosti (napr. Afrodite je chvili takova, ze se ji vsichni boji, a pak najednou je takova, ze se s ni vsichni hadaji), ale je to vyrovnano tim, ze vsechno hezky plyne a vzdy lokalne to nejak souhlasi, a dava to v tu chvili logiku (mozna ta zminka o halucinogenech mluvi i o ctenari).

No nic. Je to zajimavy prispevek k ceske experimentalni fantasy/pohadce. Necekejte zachvaty smichu, necekejte ani klasicky pribeh. Cekejte prekvapive civilno střihlé švihlostí. Nahlas jsem se zasmal asi 4×.



WebArchiv - archiv českého webu