kniha » Stínozem
má v knihovně 3
hodnotilo: 1
100%
Stínozem

Peter Straub

Stínozem

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Shadowland
originál vyšel: 1980

vydání: Dobrovský (web) 2019


Informace / Anotace ke knize: Stínozem

Jeden z nejpůsobivějších románů amerického autora Petera Strauba, vynikajícího vypravěče a jednoho z velmistrů hororového žánru, je příběhem o přátelství dvou chlapců, jejichž život navždy promění magie. Magie, která zpočátku vypadá jako neškodná zábava, se má brzy změnit v noční můru, před níž není úniku.

Del Nightingale a Tom Flanagan se setkávají na soukromé střední škole v Nové Anglii – zkostnatělé instituci, kde se samotný jedinec může jen těžko bránit šikaně a ústrkům. Zvlášť když mají šikanátoři podporu z nejvyšších míst. Svět kouzelnických triků, do něhož společně začnou pronikat, se jeví jako jedna z cest, jak v tomto nepřátelském prostředí přežít.

Stínozem, sídlo Delova strýce v lesích u jezera, kam se uchýlí na letní prázdniny, pak má být místem, kde si chlapci od prožitých hrůz odpočinou. A strýc, bývalý slavný kouzelník, se zdá být někým, od koho se mohou hodně naučit. Ale některá tajemství je lepší nechat neodhalená. Mohou totiž otevřít cestu nevypočitatelnému zlu – mnohem děsivějšímu, skutečnějšímu a staršímu než sama smrt.


Jiné ocenění :
1981 – Balrog Award – Novel – nominace
1981 – Locus Poll Award – Best Fantasy Novel – 9.místo


 



WebArchiv - archiv českého webu