kniha » Plyšákokalypsa
má v knihovně 10
hodnotilo: 11
80%
Plyšákokalypsa

Carlton Mellick III

Plyšákokalypsa

Kategorie: fantasy - bizarro fiction

originální název: Cuddly holocaust
originál vyšel: 2013

vydání: Carcosa (web) 2020

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | ****1/2 04.03.2020 06:53

Zapomeňte na Šíleného Maxe, Cestu krve či Světovou válku Z, protože Plyšákokalypsa předčí všechna vaše smělá očekávání. A dost možná přinutí přehodnotit sbírku heboučkých přátel, o kterých návštěvám tvrdíte, že je schováváte pro děti.
Carlton Mellick III se vydává cestou necestou, polem nepolem, skrze apokalyptický svět, v němž hračky doslova zmasakrovaly lidstvo a teď se snaží vybudovat lepší zítřky. Že vám to nepřijde dostatečně bizarní? No, vyprávění má svá esa v rukávu a byla by škoda vytahovat je takhle na veřejnosti. Rozhodně ale buďte bez obav, žaludek se vám zvedne v každém případě, ať už při počátečním šití plyše na živou tkáň, nebo v závěru, při čtvrcení dětí. Prostě makabrózní úlet, který se pohybuje v rovině zvrácené imaginace, ale i uvolněné nadsázky. Tady zkrátka platí to samé, co u autorových předchozích knih – buď si jeho šílenou fantazii a jednoduchou stylistiku zamilujete, nebo už po prvních větách budete sepisovat žalobu na nakladatele za útok na vaši mravopočestnost.

gokudo  | ****1/2 29.04.2020 07:46

Dalsi silena story s dilny krale bizarre fiction CM3. Hracky se nastvou na lidstvo a provedou na nem genocidu (nebo ne?) ve stylu, se ktereho by si i Hitler poblil desku psaciho stolu. Nakonec se stejne ukaze, ze hracky jsou stejne nepoucitelne a hloupe jako vyhubene lidstvo.

Co rikate na modrou tehotnou kralici s odstrelovackou, nebo ostrileneho klokaniho ninju se dvema meci?



WebArchiv - archiv českého webu