kniha » Psí vojáci
chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 13
75%
Psí vojáci

Adrian Tchaikovsky

Psí vojáci

série: Psí vojáci
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Dogs of War
originál vyšel: 2017

vydání: Planeta9 (web) 2020

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
cyb0y  | ***** 07.03.2020 02:07

Cekal jsem jednoduchou akcni jednohubku a nemohl jsem se vice mylit, protoze kniha je predevsim velmi silnou uvahou o povaze a definici cloveka.

trudoš  | **** 12.03.2020 11:32

Spisovatel Adrian Tchaikovsky má evidentně nějaký komplex ze zvířat. Poté, co opakovaně postavil do předních rolí svých knih hmyzáky všeho druhu, skončil tentokrát rovnou po hlavě mezi savce. Opět přitom dává najevo, jak moc je člověk vůči svým zemským spoluobyvatelům vlastně nedokonalý. Až si jeden říká, zdali soudruzi z východu při té evoluční dvouletce neudělali někde ve výpočtech drobnou chybu.
Přestože se Psí vojáci tváří jako poctivá akční sci-fi, opak by nemohl být větší pravdou. Střílení a vybuchování si čtenář samozřejmě užije vrchovatě, včetně originálně pojatého nového druhu válečníka (roboti ať si trhnou), ovšem v druhém plánu je autorská vize budoucnosti, jež předkládá složitá morální dilemata. Zvrácené genetické experimenty zkrátka mohou občas vyústit ve zcela nečekané společenské i právní rozpory. Tohle už není jen o následcích či odpovědnosti, ale o samotné podstatě lidství a ochotě přijmout do svých řad něco zcela nového. A právě v tomhle ohledu román rozhodně nezklame.

gokudo  | **1/2 09.04.2020 19:50

Ja Rex, hodny pes, muj pan, zly pan! Ma to obcas svoje silne stranky, ale vetsinou jen silene politicke korektnosti pro milovniky psu a kocek.



WebArchiv - archiv českého webu