kniha » Hrozba
hodnotilo:
0%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Hrozba

Mats Söderlund

Hrozba

série: Potomci
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

originální název: Hotet
originál vyšel: 2018

vydání: King Cool (web) 2020


SERIE: Potomci
[1] Hrozba
Informace / Anotace ke knize: Hrozba

Jejich přítomnost ucítila nejdřív v zádech. Kousek se pootočila. Skupina vzpřímených postav s rozčepýřenými vlasy a těžkými batohy na zádech se brodila bystřinou a voda jim přitom obtékala kolem stehen. Nejen že je viděla, ale také slyšela ozvěnu jejich kroků, cítila pach jejich šatů, potu, dechu. Běželi přímo k ní.

Jennin otec během jednoho výletu do hor beze stopy zmizí. Až o mnoho let později se Jenny dozví, co se ten den skutečně stalo. Ukáže se, že její rodina je součástí něčeho mnohem většího – starodávného tajemství předávaného z generace na generaci. Rodiče to ale Jenny během celého jejího dospívání tajili. Kdo – nebo co – je Jenny?

Román Hrozba je první knihou trilogie odehrávající se v blízké budoucnosti, ve které jsou klimatické katastrofy na denním pořádku a nedostatek vody přinutil nemalou část lidské populace přestěhovat se. Hypermoderní společnosti nepřetržitě připojené na internet začíná docházet, že v lidových pověrách a starých pověstech je ukryto víc moudra, než by kdo řekl.

The Threat is the first part in a trilogy set in an imminent future where climate disasters have become part of everyday life and where the lack of water leads to war. Sweden and Finland are the new, water-owning superpowers and migrant workers from mainland Europe travel to the north. The digital flux is constantly present and every little action or event is registered and logged. Yet there is an ancient secret hidden among all of this: a secret that may threaten the entire humanity. And not only the human race…

The Threat was nominated for Norrlands Litteraturpris 2019.

 



WebArchiv - archiv českého webu