kniha » Výhled na hvězdy
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 6
hodnotilo: 13
91%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Výhled na hvězdy Více vydání = více obálek.

Brandon Sanderson

Výhled na hvězdy

Kniha vyšla i pod názvem:
Piloti
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Vzhůru k obloze
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - dospívající

originální název: Starsight
originál vyšel: 2019

vydání: Talpress (web) 2020; Slovart (SK) 2023

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Vzhůru k obloze
[1] Vzhůru k obloze
[2] Výhled na hvězdy
[3] Cytonik
Informace / Anotace ke knize: Výhled na hvězdy

Spense se podařilo získat si respekt. Už se nepotuluje po jeskyních a neživí se potkaním masem, ale jako zručná pilotka svádí boj s Krelly, kteří usilují o vyhlazení lidstva na planetě Detritus. Teď ji ale čeká další náročný úkol. V přestrojení za mimozemšťanku Alanik se musí dostat mezi úhlavní nepřátele, kteří se nacházejí o mnoho světelných let dál, na umělé planetě Výhled na hvězdy. Tady se má pod velením Nejvyšší instance připravovat na boj proti pátračům, děsivé síle, která se tu a tam vynoří z území nikoho a dokáže pohltit všechno živé. Netuší ovšem, že celý výcvik je jen zástěrka pro něco mnohem strašlivějšího. A pokud bude chtít přežít, musí se nejen spojit s mimozemskými bytostmi, ale naučit se využívat své cytonické schopnosti.


Druhý diel epickej sci-fi série od autora bestsellerov Mistborn a The Stormlight Archive.

Spensa celý život snívala o tom, že sa stane pilotkou a dokáže, že je hrdinka ako jej otec. Vzlietla k nebesiam, ale pravda, ktorú o svojom otcovi odhalila, je zdrvujúca.

Spensa je však presvedčená, že sa v tom musí skrývať niečo viac. A keď na jej planéte havaruje neznáma loď, naskytne sa jej jedinečná príležitosť: infiltrovať sa v prestrojení za mimozemšťanku na vesmírnu stanicu Hvezdáreň, z ktorej neľútostní krellovia vedú útoky na ľudí.

Aby však vôbec prežila, bude sa musieť popasovať s brutálnym pilotským výcvikom, so životom na míle vzdialeným všetkému, čo kedy poznala… a s hrozbou, ktorej onedlho možno bude čeliť celá galaxia.


Jiné ocenění :
2020 – Goodreads Choice Awards – Best Young Adult Fantasy & Science Fiction – 7. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] iLiteratura.cz (Boris Hokr)



WebArchiv - archiv českého webu