kniha » Trocha zlé krve
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 18
91%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Trocha zlé krve

Joe Abercrombie

Trocha zlé krve

série: Věk šílenství
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: A Little Hatred
originál vyšel: 17/09/2019

vydání: Polaris (web) 2020


Komentáře:
trudoš  | ***** 25.08.2020 17:16

Joe Abercrombie se s velkou parádou vrací do světa trilogie První zákon, ovšem podobně jako jeho čtenáři, i on sám vyspěl, zmoudřel a usadil se. Život totiž umí přichystat mnohem neuvěřitelnější příběhy, než velkolepé magické běsnění, obzvláště když jde o dobré úmysly korunovaných hlav. Bez větší nadsázky by se tak dalo říci, že děj románu Trocha zlé krve má své základy v historii Velké Británie, jen v řádně zhuštěné podobě.
Jestli jsem však v někom vzbudil dojem, že autor přišel o kuráž překračovat nepsaná pravidla, rád ho obratem vyvedu z omylu. Tohle prostě není pohádka, v níž rytíři oplývají neutuchající odvahou a spanilé dívky čekají na záchranu. Spisovatelův doktorát z psychologie se v příbězích odráží stále markantněji, díky čemuž hrdinové získávají dokonale prokreslené osobnosti. Možná jsou to všechno hanební křiváci a lůzři, ale taky křiváci a lůzři, kterým absolutně rozumíte. První kniha nové série Věk šílenství je zkrátka vysoce návyková – ostrá jak břitva a sladší než krev.

Majkl  | **** 03.12.2020 17:27

Abercrombie začína novú trilógiu, v ktorej sledujeme osudy potomkov hrdinov prvej trilógie. V menšej miere sa stretávame aj a Gloktom, Jezalom či Psím čumákom, ale hlavnými hrdinami sú teraz ctižiadostivá Slavine, divoká Rikke, sympatický (len podľa jeho názoru) budížkničemu Orso a… blbec Leo. Príbeh sa odohráva počas čias nastupujúcej vedecko-technickej revolúcie, nie je to možno nič objavné, ale ak máte radi príbehy a zápletky Abercrombieho, budete spokojní. Páči sa mi posúvanie osudov postáv z predošlých serií, nové postavy a vytvorené konflikty sľubujú mnohé do budúcnosti, takže za mňa opatrná spokojnosť. Ak ste stratili chuť a záujem niekde pri Nejlépe chutná za studena, potom táto kniha nie je pre vás, autor pokračuje v tom, čo započal.



WebArchiv - archiv českého webu